aA
Sostinės savivaldybė pažadėjo olimpiečiams skirti žemės, kurios, kaip paaiškėjo, neturi, tvirtina šios dienos "Respublika". Pasak jos, žemėtvarkos specialistus nustebino Vilniaus vicemero Juozo Imbraso pažadas skirti sostinėje sklypą Lietuvos olimpiniam komitetui (LTOK), kuris ją padalins olimpiečiams.
Valstybei priklausančią žemę gali skirstyti tik Vyriausybė, todėl dar neaišku, ar vicemero pažadas bus įgyvendintas.

"Argi jie neverti žemės? Manau, ir apskritis, ir Vyriausybė pritars tokiam projektui", - dienraščiui tikino J.Imbrasas, paklaustas, kodėl pažadėjo dovanoti tai, kas nei jam, nei Savivaldybei nepriklauso.

Vilniaus apskrities viršininkas Alis Vidūnas žemės sklypo skyrimo galimybę vertina daug skeptiškiau.

"Mes pritartume idėjai skirti sklypus medalininkams, bet ir tai turėtų spręsti Vyriausybė. Įsivaizdavau, kad Savivaldybė jiems nori skirti žemės, ne komitetui. Olimpiniam komitetui žemės galime skirti tik nustatyta tvarka", - sakė A.Vidūnas.

Kaip toliau tvirtina leidinys, pažadas dovanoti žemę nustebino ir Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorių Aleksandrą Lukšą.

"Girdėjau, pasklido idomi informacija, jog už medalius suteikti sklypai. Tačiau tai nėra tiesa. Bent jau Savivaldybė niekam neskyrė ir negali skirti žemės", - konstatavo A.Lukšas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.