aA
Buvęs šalies policijos generalinio komisaro pavaduotojas, kriminalinės policijos vyriausiasis komisaras Vytautas Grigaravičius LŽ patvirtino, kad vakar atsisakė siūlymo dirbti konsultantu Prezidentūroje.
V.Grigaravičius
V.Grigaravičius
© "Lietuvos žinios"
Antradienį ekskomisaras buvo susitikęs su Prezidento patarėjais Kęstučiu Šimkumi ir Albinu Januška. Pokalbio metu buvo analizuotos jo atsistatydinimo priežastys ir policijos problemos, domėtasi ekskomisaro ateities planais.

V.Grigaravičius sakė, kad jau turi darbą - spalio 2 d. pasirašė darbo sutartį su privačia saugos tarnyba "Ekskomisarų biuras".

V.Grigaravičius iš pareigų atsistatydino rugsėjo 29 d., prieš įsigaliojant naujai priimtam Seimo įstatymui, pagal kurį valstybės politikų, teisėjų ir valstybės pareigūnų darbo stažas bus skaičiuojamas nuo 1990 metų kovo 11 - osios.

V.Grigaravičiaus darbo stažas policijoje 24 metai: pasilikdamas tarnyboje jis būtų praradęs 14 metų stažo, atitinkamai būtų sumažėjusi jo pensija.

Kartu su juo tarnybą vidaus reikalų sistemoje dėl to paties Seimo įstatymo, kuris, pasak policininkų, baigia sugriauti Lietuvos teisėsaugą, paliko apie 300 patyrusių, įvairias pareigas ėjusių pareigūnų.