aA
Du Kenijos boksininkai negrįžo į namus iš Sidnėjaus vasaros olimpinių žaidynių, jų buvimo vieta iki šiol nežinoma, antradienį pareiškė Kenijos olimpinės delegacijos vadovas Jacksonas Tuwei (Džeksonas Tuvėjus).
Į Nairobį negrįžo 1999 metų Afrikos žemyno čempionato bronzos medalininkai - Frederickas Munga (Frederikas Munga) ir Peteris Kariukis (Pyteris Karjukis). Beje, pastarasis boksininkas 1996 metais Atlantos olimpiadoje iškovojo bronzos apdovanojimą.

Pasak Nigerijos olimpinės delegacijos vadovų, nei vienas, nei kitas sportininkas viešai nepareiškė apie savo ketinimus pasilikti Australijoje.

Dingusių boksininkų bagažas buvo konfiskuotas Sidnėjaus oro uoste, o Kenijos ambasada Kanberoje kreipėsi į Australijos valdžią, prašydama ištirti sportininkų dingimo aplinkybes.

Olimpiados bokso turnyre abu Kenijos atstovai pralaimėjo pirmąsias dvikovas ir pasitraukė iš tolesnės kovos dėl medalių.

Kenijos boksininkai - ne vieninteliai sportininkai, nesugrįžę iš Sidnėjaus į tėvynę kartu su visa delegacija. Keturių olimpiečių pasigedo Gruzijos olimpinė delegacija, o Tuniso sunkiaatletis ir Gabono boksininkas pabėgo iš Sidnėjaus oro uosto, kur turėjo laukti lėktuvo reiso.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.