aA
Trečiadienį Sirijoje maždaug tūkstantis studentų akmenimis, medžių šakomis ir šiukšlių maišais apmėtė Jungtinių Valstijų ambasadą Damaske. Šitaip jie išreiškė protestą prieš daugybės palestiniečių žūtį per pastarąją savaitę Izraelyje nesiliaujančius susirėmimus su saugumo pajėgomis.
Riaušių policija turėjo saugoti, kad protestuotojai nepatektų į ambasados pastatą Damasko centre, tačiau vienas studentas vis dėlto sugebėjo nuo trijų aukštų pastato nukabinti JAV vėliavą. Netrukus jį suėmė policija. Iš anksto žinojusi apie protesto akciją, ambasada nedirbo.

Maždaug 500 ginkluotų riaušių policijos pareigūnų budėjo prie ambasados, kurios apsauga buvo sustiprinta nuo 1998 gruodžio, kai dėl JAV ir Didžiosios Britanijos antpuolių prieš Iraką vyko analogiškos protesto akcijos.

Trečiadienį policija studentus tramdė lazdomis ir ašarinėmis dujomis. Kilus muštynėms, keli studentai buvo sužeisti.

Damasko universiteto studentai padarė nedidelę žalą ambasados pastatui. Ambasada buvo apmėtyta iš šaligatvio išluptais akmenimis bei šiukšlių maišais, surinktais prie aplinkinių namų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.