aA
Kęstutis Virketis Seimo Teisės departamento direktorius

Lietuvos banko teiginiai, kad ilgalaikis materialusis banko turtas: vilos, pirtys, butai ir poilsinės, kaip ir visas kitas banko turtas, priklauso nuosavybės teise Lietuvos bankui, yra teisiškai nepagrįsti.

Poilsinės, pirtys, butai Lietuvos bankui priklauso ne nuosavybės, o tik patikėjimo teise ir bankas turi šį turtą perduoti valstybės įmonei Valstybės turto fondas.

Lietuvos bankas nurodo, kad dalį turto yra išnuomojęs: gyvenamasis namas, pirtis ir kitas banko valdomas turtas Molėtų rajone, Toliejų kaime pagal panaudos sutartį iki 2014 m. liepos 1 d. yra perduoti agentūrai “Visos Lietuvos vaikai”.

Galima būtų suabejoti šio Lietuvos banko sudaryto sandorio teisėtumu, nes pagal Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymą, perduoti valstybės turtą neatlygintinai naudotis panaudos teise galima tik Vyriausybės sprendimu.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Skubama pasinaudoti tarpuvaldžiu

Tai komentuoja:

Reinoldijus Šarkinas Lietuvos banko valdybos pirmininkas

Juozas Listavičius Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas

Veidas