aA
Į Klaipėdos uostą penktadienį atplaukęs laivas "Sea Admiral" atgabeno nelegalų migrantą iš Maroko.
Nelegalas yra uždarytas atskiroje kajutėje ir į krantą nebus išleistas.

Kovo 25 dieną Maroko Kasablankos uoste paėmęs citrusinių vaisių krovinį, "Sea Admiral", plaukiojantis su Maltos vėliava, išplaukė į Sankt Peterburgą. Po paros laivo įgula šiukšlių deginimo krosnyje aptiko pasislėpusį marokietį.

Nelegalus keliautojas neturėjo nei asmens dokumentų, nei pinigų. Jis prisistatė 27-erių metų marokiečiu Rachid Mozzour.

R. Mozzour laikomas atskiroje kajutėje ir saugomas. Įgulos teigimu, keleivis elgiasi ramiai.

Laivas "Sea Admiral" sekmadienį ruošiasi išplaukti iš Klaipėdos į Belgiją. Iki išplaukimo prie laivo budės pasieniečiai.

Apie nelegalaus keleivio buvimą laive "Sea Admiral" informuota Belgijos pasienio tarnyba.

Pagal tarptautines konvencijas, nelegalūs keleiviai turi būti grąžinti į tą šalį, iš kurios atvyko.

Į Klaipėdą šiemet jau antrą kartą nelegaliai atplaukia marokietis.

Sausio 5 laivas "Sun An", plaukiojantis su Bahamų vėliava, į Klaipėdos uostą atgabeno nepilnametį marokietį, pasislėpusį laivo triume, kur tebuvo 4 laipsniai šilumos.

Per tris šių metų mėnesius Lietuvos pasienio postuose sulaikyti 43 nelegalūs migrantai. Daugiausia sulaikyta Vietnamo (14), Afganistano (13) ir Pakistano (9) piliečių.

Pernai per tą patį laikotarpį buvo sulaikyti 86 nelegalūs migrantai. Nelegalų kelias per Lietuvą iš skurstančių Afrikos ir Azijos kraštų į Vakarus tampa vis mažiau populiarus, nes, pagerėjus Lietuvos pasienio tarnybų darbui, daugelis jų yra sulaikomi prie Lietuvos sienų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.