aA
Paaugliai ir jaunuoliai vis anksčiau pripažįsta poreikį pradėti kaupti savo pensijų sąskaitas, be to, jauni žmonės ima iš bankų paskolas daug anksčiau negu tai darė jų tėvai ar seneliai, parodė apklausa, atlikta interneto informacijos paslaugų tiekėjo "The Essentials" užsakymu.
Šiais laikais vienas iš 5 jaunuolių pirmąją savo paskolą ima sulaukęs 18 metų, kai tuo tarpu jų tėvai tai darė sulaukę 25, o seneliai – 34 metų.

Jauni žmonės taip pat anksčiau išsiima kreditines korteles. 24% jaunuolių pirmąją kreditinę kortelę išsiima sulaukę 18 metų, tuo tarpu tik 7% jų tėvų, būdami tokio amžiaus, turėjo atsidarę kreditinis sąskaitas.

Apklausa taip pat parodė, kad vis daugiau paauglių supranta, kad už save turi mokėti patys. 64% 16-mečių imasi pusės dienos arba sezoninio darbo.

Anksčiau tai darydavo tik 36% jų tėvų ir 11% senelių.

Šių laikų jaunimas vis anksčiau įsigyja automobilius, tačiau vėliau palieka “namų lizdą" – tik vienas iš 4 jaunosios kartos atstovų išsikelia iš namų ir pradeda gyventi savarankiškai (palyginus su 34% jų tėvų ir 29% senelių).

Greičiausiai dėl plačių karjeros galimybių jaunuoliai šiais laikais vėliau apsisprendžia dėl savo būsimos profesinės krypties – sulaukę 18 metų dėl savo karjeros būna apsisprendę 51% jaunuolių (palyginus su 60% tėvų ir 55% senelių).

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.