aA
Liberalų stovykloje prasidėjo sumaištis. Rolandui Paksui, po rinkimų persikėlus į Seimą, Liberalų sąjungoje kils karas dėl mero posto. Į jį pretenduoja net keli kandidatai. Mero postas - svarbus, įtakingas ir gana pelningas. Meras gali “prastumti” verslui naudingų sprendimų.

Mieli skaitytojai, “Rinkimai 2000” – bendras DELFI ir žurnalo “Veidas” projektas. “Veidas” specialiai DELFI kasdien pateikia politikų bei ekspertų nuomones aktualiomis temomis. Kviečiame Jus įvertinti šias nuomones – savo vertinimus galite palikti komentarų sekcijoje.

Įtakingi Liberalų sąjungos atstovai neslepia, kad realiausi kandidatai į sostinės merus: dabartinis Vilniaus vicemeras Algirdas Kudzys ir neseniai liberalu tapęs Vilniaus miesto Paslaugų ir miesto ūkio komiteto pirmininkas Artūras Zuokas. Kuris iš jų užims sostinės mero vietą - daug priklausys nuo rinkimų rezultatų.

Jei Liberalų sąjunga spalio 8-ąją vyksiančiuose Seimo rinkimuose gaus nemažiau nei 30-35 vietas, liberalai neslepia turėsią atsidėkoti savo rinkimų štabo vadovui A.Zuokui, deleguodami jį į merus. Verslininkas A.Zuokas liberalams nusipelnė už finansinių rėmėjų paiešką. Kitu atveju, liberalai į merus ketina deleguoti dabartinį vicemerą A.Kudzį.

“Senieji” liberalai pripažįsta, kad vis dėlto senas demokratines tradicijas turinčiose Vakarų šalyse nebūtų įmanomas toks karjeros šuolis, kokį vos per keletą mėnesių padarė A.Zuokas - nepabuvus net vicemeru, pretenduoti į merus.

Vilniaus miesto tarybos opozicija nusiteikusi karingai A.Zuoko atžvilgiu - jie telkiasi balsuoti prieš šio verslininko kandidatūrą. Opozicija baiminasi, kad A.Zuokas, tapęs Vilniaus meru, gali pernelyg daug dėmesio ir biudžeto lėšų skirti sostinės Užupio mikrorajono tvarkymui. Užupyje veikia privatus A.Zuoko verslo centras.

Tai komentuoja:

Rimantas Vaitkus Vilniaus miesto tarybos narys socialdemokratas

Artūras Zuokas Liberalų kandidatas į Vilniaus merus

Algirdas Čiučelis Konservatorius, Vilniaus miesto tarybos narys

Algirdas Kudzys Liberalas, Sostinės vicemeras

Veidas