aA
Nuo šiol ne tik elektroninį paštą galima panaudoti kaip įrodymą teisme. Mobiliųjų telefonų savininkai rizikuoja atsisėsti į cypę ir dėl netinkamų SMS žinučių.
Kaip rašo laikraštis "Afrenposten", vienas norvegas neseniai buvo nuteistas 30 parų lygtinai, nes priekabiavo prie moters pasinaudojęs mobiliuoju ryšiu.

Vienu iš nusikaltimų, dėl kurių norvegas buvo nubaustas, tapo nešvankybės, nukentėjusiajai siuntinėjamos SMS žinutėmis. Mobiliojo ryšio operatoriai tokių žinučių turinio dažniausiai neregistruoja, įsimenamas tik siuntimo laikas. Tačiau jei "auka" pranešimus išsaugo telefono atmintyje, jie nesunkiai gali būti perduoti teismui.

Kitiems nelaimėliams Norvegijos pilietis grasino mirtimi, perdavinėjo ir daugiau sunkių "palinkėjimų". Toks priekabiavimo būdas turbūt neišnyks, kadangi pasaulyje vis labiau plinta išankstinio apmokėjimo mobilusis ryšys bei neregistruoti telefonai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.