aA
Atsistatydinęs iš Latvijos ministro pirmininko posto Andris Škėlė mano, jog po pareiškimų, kad kai kurie pareigūnai susiję su pedofilijos byla, parlamento tyrimo komisijos pirmininką Janį Adamsoną reikia pasodinti į kalėjimą.
Tai A. Škėlė pareiškė ketvirtadienį Latvijos televizijos "4-oji studija" laidoje, kai J. Adamsono vadovaujama komisija paskelbė galutinį pranešimą apie savo veiklą.

"Esu įsitikinęs, kad ponui Adamsonui teks atsakyti bent už tai, ką jis kalbėjo apie mane. Pono Adamsono vieta kalėjime", sakė A. Škėlė.

Jis pažymėjo, jog dabar ir Konstitucijos apsaugos biuras, ir prokuratūra pareiškė neturį nė vieno fakto, kuris patvirtintų, kad komisijos nurodyti vyriausybės nariai yra įsivėlę į šį nusikaltimą.

BNS jau pranešė, kad Janis Adamsonas ketvirtadienį baigiamajame pranešime nurodė šešis pareigūnas, kurie galbūt yra susiję su pedofilijos byla. Penki jų jau buvo nurodyti anksčiau. Vienas naujas asmuo - tai Rygos klasikinės gimnazijos direktorius Romanas Alijevas.

Pakartotinai nurodyta, kad su pedofilijos byla gali būti susiję šie asmenys: trečiadienį atsistatydinęs vyriausybės vadovas Andris Škėlė, teisingumo ministras Valdis Birkavas, Valstybės pajamų tarnybos vadovas Andrejus Sončikas, Latvijos pašto generalinis direktorius Aivaras Droiskis.

Savo ruožtu generalinė prokuratūra ketvirtadienį pareiškė, jog neturi faktų, liudijančių, kad šie pareigūnai gali būti susiję su pedofilijos byla.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.