aA
Vienos Didžiosios Britanijos vyriausybinių organizacijų kompiuteriai buvo užkrėsti rusišku kompiuterių virusu, pranešė spauda.
Virusas buvo pasiųstas į vieną departamentų, atsakingų už informacijos apie 2000-ųjų metų kompiuterių problemą skleidimą. Departamentas išties taip gerai atliko savo pareigą skleisti informaciją, kad virusu greitai buvo užkrėsti daugelio regionų informacijos centrų kompiuteriai, rašo “The Sunday Times”.

Makro virusas “W97M/Proverb” pernešamas elektroniniu paštu. Užkrėstas juo kompiuteris karts nuo karto ekrane parodo vieną iš ne itin inteligentiškų rusiškų posakių. “Niekada nepalik rytdienai to, kas gali būti išgerta šiandien”, yra vienas iš pateikiamos išminties perlų.

Virusas nėra itin pavojingas, nes nenaikina duomenų, be to, jis nėra labai paplitęs. Departamento atstovas spaudai kol kas negalėjo pasakyti, ar virusas buvo išnaikintas, ar vyriausybinės organizacijos darbuotojai vis dar sėmėsi rusiškos išminties.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.