aA
Vatikano Švento Petro aikštėje Popiežius Benediktas XVI laikė pirmąsias Kalėdų mišias per savo popiežiavimą. Popiežius pasveikino visus pasaulio katalikus su Kristaus gimimu. Benedikto XVI Kalėdų sveikinimo gimtąja kalba šiemet nesulaukė lietuviai ir dar beveik trisdešimties tautybių katalikai. Popiežiaus sveikinimai buvo perpus trumpesni nei jo pirmtako popiežiaus Jono Pauliaus II.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI
© Reuters/Scanpix
Šeštadienį laikydamas Kūčių mišias, Benediktas XVI paragino pasimelsti už taiką Artimuosiuose Rytuose. Mišios buvo transliuojamos 46 pasaulio šalyse, jas Švento Petro Bazilikoje stebėjo tūkstančiai žmonių.

Ragindamas Romos katalikus pamąstyti apie tuos, kurie yra Betliejuje, popiežius sakė: „Mes norime melstis už taiką Šventojoje Žemėje“.

„Mes norime melstis už taiką Šventojoje Žemėje. Viešpatie Dieve, prižiūrėk šį žemės kampelį, mūsų gimtinę, kuri tau yra tokia brangi. Nušviesk ją savo šviesa! Leisk jai pažinti taiką!“ – per pamokslą kalbėjo popiežius.

Kreipdamasis į tūkstančius tikinčiųjų ir turistų, kurie susirinko Šv.Petro aikštėje Vatikane nepaisydami pliaupiančio lietaus, jis sakė, kad XXI amžiuje žmonija ir toliau susidurs su terorizmo grėsme ir "žeminančiu skurdu", kurie persekioja daugelio pasaulio šalių gyventojus.

Popiežius taip pat paminėjo, kad Žemės gyventojams gresia naujų ligų pandemijos ir aplinkos niokojimas.

Jis paragino neapsiriboti praėjusio tūkstantmečio technikos laimėjimais ir nepamiršti sielos. "Mūsų technikos amžiuje žmonės rizikuoja tapti savo intelekto ir technikos laimėjimų aukomis ir galiausiai patirti dvasios skurdą ir širdies tuštumą", - kalbėjo pontifikas.

Paskui jis sukalbėjo maldą už viso pasaulio gerovę. Jis meldėsi už visus, kurie padeda stiprinti taiką ir kovoja prieš konfliktus Afrikoje ir Azijoje, taip pat rūpinasi harmonija Lotynų Amerikoje.

Lietuvos radijas