aA
Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, sulaukęs 25 sostinės tarybos narių pasirašyto raginimo iki Naujųjų metų pasitraukti iš posto, neketina jo vykdyti. Penktadienį sostinės meras DELFI sakė ketinantis tęsti darbą, nepaisydamas siūlymų atsistatydinti, nes tai esanti jo pareiga. Komentuodamas įteiktą raginimą trauktis, A.Zuokas teigė jį svarstantis, tačiau vėliau patikino: „Dirbau ir dirbsiu“.
Artūras Zuokas
Artūras Zuokas
© DELFI
Be to, A.Zuokas apkaltino jį kritikuojančius tarybos narius atstovavimu tam tikriems verslo interesams. Mat jam įteiktame raginime atsistatydinti nurodyta, esą dalis visuomenės ir verslininkų yra nepatenkinti mero veikla. „Keista, kad kai kurie politikai proteguoja verslo grupes. Aš netarnauju jokioms grupėms, o atstovauju miesto interesams“, - tikino miesto vadovas.

Prieš priimdamas galutinį sprendimą A.Zuokas žada sulaukti tarybos frakcijų atstovų darbo grupės, kuriai pavesta iki vasario pabaigos įvertinti Seimo laikinosios tyrimo komisijos išvadas, verdikto. „Jei bus patvirtinta, kad aš esu kažkuo nusikaltęs ir nusidėjęs, bus ir mano sprendimas“, - kalbėjo meras.

Beje, paskutinėmis metų dienomis, kai tarybos nariai lauks A.Zuoko sprendimo, šis su šeima ketina išvykti atostogauti į Tailandą.

DELFI primena, kad pirmadienį A.Zuokas sulaukė pusės tarybos narių siūlymo atsistatydinti. Raginimą atsistatydinti merui įteikė buvęs jo pavaduotojas, į opoziciją pasitraukusios Tėvynės sąjungos frakcijos seniūnas Kęstutis Masiulis. Merui neįsiklausius į šį siūlymą, miesto politikai žada svarstyti interpeliacijos galimybę.

Paskutiniu momentu parašus po raginimu atsistatydinti padėjo ir beveik visi Socialdemokratų frakcijos nariai. Tarp jų – vicemeras Gediminas Paviržis ir premjero Algirdo Brazausko žmona Kristina Brazauskienė.

K.Masiuliui nepavyko tarybos narių įtikinti, kad parlamento „abonentu“ pripažintam merui būtina iš karto paskelbti interpeliaciją. Jo parengtą projektą dėl nepasitikėjimo parėmė tik 12 opozicijai priklausančių tarybos narių.

Norint inicijuoti nepasitikėjimo procedūrą meru, jo oponentai turi surinkti ne mažiau nei trečdalio, t.y. mažiausiai 17, tarybos narių parašus. Po to miesto vadovas per dvi savaites turi sušaukti neeilinį posėdį. Tam, kad interpeliacija įvyktų, būtina, kad balsuojant dėl nepasitikėjimo meru ją paremtų daugiau nei pusė iš 51 tarybos nario, t.y. ne mažiau kaip 26 tarybos narių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.