aA
Į Vilniaus miesto savivaldybės interesantų aptarnavimo skyrių ketvirtadienį po pietų atkeliavo vokas su įtartinais milteliais. Minėto skyriaus vedėjas Sigitas Bargaila BNS sakė, kad didelis vokas į savivaldybę buvo atsiųstas paštu. Voką praplėšusiai darbuotojai iškart pradėjo graužti akis ir rankas, ji pastebėjo, kad viduje buvę dokumentai apipilti kažkokiais milteliais.
Paštas, vokas, vokai
Vokas
© DELFI
Pasak S.Bargailos, darbuotoja nepuolė į paniką, iškart įdėjo voką į plastikinį paketą ir nusiplovė rankas. Pirmo aukšto, kuriame yra interesantų aptarnavimo skyrius, darbuotojai buvo paprašyti kurį laiką nevaikščioti po koridorių, kol įtartinas vokas nebus išvežtas.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, kurie voką išgabeno į Nacionalinio visuomenės sveikatos tyrimo centro laboratoriją.

Vadinamieji miltelių teroristai Lietuvoje siautėjo 2001 metais, po rugsėjo 11-ąją JAV įvykdyto teroristinio akto. Įtartinų vokų su milteliais buvo gavę gyventojai, žiniasklaidos atstovai, įvairios valstybinės įstaigos. Nė viename jų juodligės sukėlėjas aptiktas nebuvo.

Pastaruoju metu miltelių siuntinėjimo vajus buvo aprimęs.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.