aA
Artimiausius penkerius metus Lietuvos bankui vadovaus dabartinis jo valdybos pirmininkas Reinoldijus Šarkinas. Penktadienį Seimas beveik vienbalsiai pritarė jo kandidatūrai į centrinio banko vadovus. Už šią kandidatūrą balsavo 1 12, prieš – 1, susilaikė taip pat 1 parlamentaras. Seimo patvirtintas nutarimas įsigalios nuo kitų metų vasario 15 dienos.
R. Šarkinas
R. Šarkinas
© "Ekstra"
Svarstant R.Šarkino kandidatūrą, jo paskyrimui į Lietuvos banko vadovus prieštaravo tik pavieniai Seimo nariai. Dauguma parlamentarų jį gyrė už sėkmingą pastarųjų beveik dešimties metų darbą ir rengimąsi euro įvedimui. Balsavimo rezultatus parlamentarai sutiko plojimais.

R.Šarkino kandidatūrą į Lietuvos banko valdybos pirmininko postą dar vienai kadencijai pasiūlė prezidentas Valdas Adamkus. Teikdamas šią kandidatūrą prezidentas pabrėžė sėkmingą R.Šarkino vadovavimą Lietuvos bankui. Šalies vadovo pasirinkimą nulėmė ir tai, kad Lietuva, siekianti 2007 metais įsivesti eurą, turėtų užtikrinti jau pradėtų pasirengimo darbų tęstinumą.

Tai bus jau trečioji bankininko kadencija centrinio banko vadovo poste. 59 metų R.Šarkinas Lietuvos bankui vadovauti pradėjo 1996 metų vasario 15 dieną.

Lietuvos banko valdybos pirmininką penkerių metų kadencijai skiria Seimas prezidento teikimu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.