aA
Latvijos pasienio pareigūnai sulaikė 4 Lietuvos piliečius, kurie įtariami Saldaus rajone apiplėšę draudimo kompanijos filialą bei parduotuvę. Trečiadienį Latvijos pasienio tarnyba iš policijos gavo informacijos, kad ginkluoti įtariamieji gali mėginti kirsti Lietuvos ir Latvijos pasienį.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Netrukus pasienyje buvo sulaikytas į Lietuvą grįžtantis 30 metų Ramūnas P. Pas jį aptiktas pistoletas "Valtro 85 Combat". Ketvirtadienio naktį sulaikyti dar trys įtariamieji - 35 metų Algis A., vieneriais metais vyresnis Saulius V. bei 32-ejų Andrius M.

Minėti vyrai elgėsi agresyviai, todėl juos drausminant teko pasitelkti tarnybinį šunį. Sulaikytųjų automobilyje pareigūnai rado dujinį revolverį.

Latvijos policijos atstovė spaudai Kristina Mežaraupė BNS sakė, kad du iš sulaikytųjų draudimo kompanijoje sužeidė darbuotoją ir pagrobė iš jos mobiliojo ryšio telefoną. Parduotuvėje "Draudziba", kaip spėjama, kiti du vyrai, pagrasinę pistoletu, pagrobė kasos aparatą, kuriame buvo 12 latų (apie 60 litų) ir 3 išankstinio mokėjimo už pokalbius telefonu kortelės.

Plėšimo metu užpuolikai šaudė į orą ir sumušė pardavėją.

Pasak policijos atstovės, apie šį įvykį pranešta Lietuvos policijai bei ambasadai.

Dėl ginkluoto plėšimo iškelta baudžiamoji byla. Už šį nusikaltimą pagal Latvijos įstatymus gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.