aA
Antradienį netoli Romos susidūrus dviem traukiniams, sužeistųjų skaičius pakilo iki 69, vienas sužeistasis šiandien mirė ligoninėje. Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl tyčinio nužudymo.
Trečiadienį Kasino prokuratūra pradėjo tyrimą dėl tyčinės katastrofos, o šiandien, vienam sužeistųjų mirus ligoninėje, pradėtas tyrimas ir dėl tyčinio nužudymo.

Antradienio popietę apie šimtą kilometrų į pietus nuo Italijos sostinės, Rokazokos stotyje, įvykusio dviejų traukinių susidūrimo priežastis aiškinasi ir susisiekimo ministerijos, Lazio regiono bei geležinkelių bendrovės „Trenitalia“ komisijos. Kol kas oficialių išvadų nepateikta.

Italijos spaudoje rašoma, kad realiausia nelaimės priežastimi įvardijama žmogaus kaltė. Nors į ant bėgių stovintį traukinį atsitrenkusio lokomotyvo mašinistai tvirtina, kad perspėjimų sustoti nebuvo, Rokazokos stoties viršininkas liudija priešingai.

Jo teigimu, artėjantis traukinys turėjo pravažiuoti du šviesoforus, kurie, ant bėgių stotyje stovint kitam traukiniui, automatiškai dega raudona šviesa.

Kad traukinio mašinistai nepastebėjo raudono šviesoforo signalo, liudija ir prokuratūros nepaviešintas asmuo.

Lietuvos radijas