aA
Antradienį Seimo Etikos ir procedūrų komisija konstatavo, kad Seimo nario Audriaus Butkevičius viešas pareiškimas per televiziją apie "bankrutavusią Vytauto Landsbergio politiką" ir po to sekęs palyginimas yra neetiški, o jo kaip Seimo nario elgesys netoleruotinas. Pats A. Butkevičius neketina kaip nors reaguoti į Etikos ir procedūrų komisijos išvadas.
Šių metų rugsėjo 14 d. A. Butkevičius, komentuodamas Aukštesniojo administracinio teismo sprendimą, jog jo pretenzijos dar kartą tapti Seimo nariu yra nepagrįstos, pasakė: "Ponas Vytautas Landsbergis su savo politika yra seniai bankrutavęs ir man kovoti su juo būtų tas pats, kaip spardyti pastipusį šunį".

Dėl šio pareiškimo į Etikos ir procedūrų komisiją kreipėsi Seimo nariai Audronius Ažubalis, Rasa Juknevičienė, Jurgis Razma ir Arvydas Vidžiūnas.

Pasak Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Kazimiero Kryževičiaus, posėdyje A. Butkevičius teigė sąmoningai pasakęs tokį teiginį bei palyginimą ir dėl pasakytų žodžių nesigailįs.

Tą patį A. Butkevičius pakartojo ir žiniasklaidai. Apskritai, A. Butkevičius sakė nesuprantąs, dėl ko jį svarsčiusi komisija, nes jis tik perfrazavęs seną lotynišką posakį, jog "niekas nespardo seno pastipusio šuns". Anot A. Butkevičiaus, toks pasakymas nėra įžeidimas, nes lyginamas ne asmuo, o situacija.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisijos išvadas A. Butkevičius sakė nežadąs kaip nors reaguoti.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos sprendimai yra moralinio pobūdžio.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.