aA
Pradžioje buvo Dievo žodis, o Dievas nieko nesakė apie liemenėles ar trumpikes. Taip gimė "Natura", pirmoji krikščionių nudistų stovykla Amerikoje.

Nudistai
Nudistai viename Niujorko barų.
© Reuters/Scanpix
Po dvejus metus trukusių diskusijų apie Adomą ir Ievą bei jų figos lapus, vienas 67 metų kvakerių narys už 65 km nuo Floridos Tampos miesto planuoja atidaryti šiuolaikinį Edeno sodą.

Ambicingas Billo Martino planas 80 hektarų plote pastatyti nudistų gyvenvietę atlaikė teisinius iššūkius, doktrininius ginčus ir dorovės sergėtojų puolimą internete.

Nepaisant fundamentalistų, kurie B.Martiną prilygino Antikristui, o jo planą pavadino "Amerikos moralinio nuopuolio įrodymu", pasipiktinimo, aplink jokiai denominacijai nepriklausančią bažnyčią bus pastatyta 50 namų.

B.Martinas kovojo su savo kaimynais dėl nuosavybės teisių, ginčijosi su kitais nudistais ir internete sukėlė aršias diskusijas, ar nuogumas tikrai veda į šventumą.

Tačiau B.Martinas vis tiek yra įsitikinęs, kad krikščionys plūs į "Natura", kad pajustų dvasinę "gyvenimo be kūno gėdos" naudą. Nudistų rekreaciniam kompleksui, kuriame taip pat bus viešbutis, stovyklavietės ir vandens pramogų parkas, jis ketina išleisti daugiau kaip 2 mln. JAV dolerių (5,6 mln. litų).

"Remdamiesi Adomo ir Ievos pavyzdžiu, mes tikime, kad teisingą santykį su Dievu užmezgę Jo vaikai turi būti nuogi ir nejausti gėdos", - aiškinama vienoje "Natura" brošiūroje.

B.Martinas ir jo šalininkai tvirtina, kad nudizmas kenkia, ypač vaikams, jei jis praktikuojamas be tinkamo krikščionybės konteksto. Jis taip pat kritikavo kitas nudistų organizacijas už tai, kad jos propaguoja alkoholį ir geidulingumą.

"Mes kuriame visai kitokią bendruomenę - grupę, kuri nenori seksualinės atmosferos, - teigė jis. - Tarp sekso ir nuogumo visiškai nėra jokio ryšio".

Didžioji dalis jo bendruomenės filosofijos dėstoma knygoje "Nuogumas ir Biblija" ("Nakedness and the Bible"). Joje cituojamos kelios Biblijos vietos, iš kurių daroma išvada, kad Dievas pritarė nuogumui, ir kad Jėzus keliais savo gyvenimo momentais galėjo būti nuogas, įskaitant epizodą, kai jis plovė kojas savo mokiniams.

B.Martino šalininkai taip pat tvirtina, kad meldimasis nuogiems labiau dera prie krikščioniško santūrumo, nei turtų demonstravimas miesto "megabažnyčiose", kai moterys į pamaldas ateina apsirengusios "dizainerių sukurtais drabužiais ir 90 dolerių kainuojančiomis šukuosenomis".

B.Martinas taip pat buvo įsivėlęs į neįprastą diskusiją dėl savo internete pasirodžiusio straipsnio, kuriame buvo kalbama apie vyrų erekciją - nuolatinį nudistų naujokų rūpestį. B.Martinas vietos žiniasklaidai teigė, kad šiuo straipsniu siekė padėti jauniems vyrams, kurie pergyvena dėl savo reakcijos, pirmą kartą išvydę nuogas moteris.

"Jei negalima kalbėti apie žmogiškąją prigimtį, tada nežinau, apie ką kalbėti, - sakė jis. - Apie erekciją reikia kalbėti. Tai didelė vaikinų problema".

B.Martino kritikai stengia pavaizduoti jį kaip religinį fanatiką, kuris kritikuodamas konkuruojančias nudistų poilsiavietes kenkia šiai industrijai.

"Mes nesisielojame dėl to, kad jis nuvilios mūsų narius, - sakė Elfas Andersonas, rengiantis santuokos ceremonijas, kurių metu jaunieji būna nuogi. - Mes būgštaujame dėl įspūdžio, kurį jis apie mus sudaro visuomenei. Mes propaguojame nudizmą tik šeimos tarpe, o jis yra visai kitoje skalės pusėje".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.