aA
Rusijos milicija suėmė grupę pedofilų, kurie kelerius metus dėjosi mokytojais, kad galėtų grobti ir žaginti pažeidžiamus vaikus, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Vidaus reikalų ministerijos kovos su organizuotu nusikalstamumu padalinys nurodė, kad grupė vyrų rasdavo paauglių skurstančiose šeimose ar vaikų namuose ir versdavo juos dalyvauti orgijose.

"Per dar vieną įvykį (orgiją) Jekaterinburgo mieste, kuriame dalyvavo nepilnamečių, milicija sulaikė lyderį ir keturis šios grupės narius, tarp kurių yra vienas teisininkas, buvęs milicininkas ir buvęs vaikų namų darbuotojas", - teigiama VRM pranešime.

Grupės nariai kai kuriuos vaikus iš Jekaterinburgo, įsikūrusio prie Volgos upės, taip pat gabendavo į Maskvą, Sankt Peterburgą ir užsienį.

1991 metais žlugus Sovietų Sąjungai, Rusija susidūrė su opia vaikų skurdo problema. Pasak pareigūnų, socialinės apsaugos stoka sudaro sąlygas vaikams išnaudoti, taip pat - pripratinti juos piktnaudžiauti narkotikais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.