aA
Prezidento Valdo Adamkaus sprendimą pasirašyti Darbo kodekso pataisą, grąžinančią žmonėms su savaitgaliais sutampančias švenčių dienas, papildė Vyriausybės sprendimas 2006 metais perkelti kai kurias poilsio dienas.
Verslininkai, kostiumai, poilsis, stresas
© Corbis/Scanpix
Trečiadienį Vyriausybė nutarė 2006 metais perkelti poilsio dieną iš vasario 11 dienos, šeštadienio, į vasario 17 dieną, penktadienį.

Tad, žmonės, vasario 6-11 savaitę dirbę šešias darbo dienas, nuo vasario 16 dienos, Lietuvos valstybės atkūrimo šventės, iki 19 dienos turės keturias laisvas dienas iš eilės.

Taip pat nutarta perkelti poilsio dieną iš liepos 1 dienos, šeštadienio, į liepos 7 dieną, penktadienį. Tokiu būdu gyventojai, birželio 27 - liepos 1 dirbę penkias dienas iš eilės, nuo liepos 6 dienos, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo šventės, iki liepos 9 dienos ilsėsis keturias dienas iš eilės.

Vyriausybė taip pat nutarė perkelti poilsio dienas ir iš rugpjūčio 19 dienos, šeštadienio, į rugpjūčio 14 dieną, pirmadienį. Tad žmonės ilsėsis keturias dienas iš eilės nuo rugpjūčio 12 dienos iki 15 dienos, Žolinių, tačiau dirbs artimiausią šeštadienį.

Nutarimas galioja įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms, finansuojamoms iš valstybės ir savivaldybių biudžetų. Perkelti poilsio dienas rekomenduojama ir privačioms įmonėms bei organizacijoms.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.