aA
Kelmės policijos areštinėje antradienį du sulaikytieji, keldami neteisėtus reikalavimus, skutimosi peiliukais susižalojo rankas. Kaip BNS sakė Kelmės rajono policijos komisariato viršininko pavaduotojas Giedrius Pištikas, anksčiau ne kartą teistas kelmiškis 23 metų Mindaugas J., dabar teisiamas už vagystę ir sukčiavimą, pareikalavo, kad pareigūnai pervežtų jį į Šiaulių tardymo izoliatorių.
Pasak komisaro, pareigūnai to negalėjo padaryti, nes sulaikytieji iš areštinės, taupant lėšas, nevežiojami po vieną į izoliatorių, o etapuojami grupėmis kartą per savaitę, penktadieniais.

Tuo pat metu įtariamasis vagyste 19-metis Žilvinas S. pradėjo reikalauti, kad pareigūnai perkeltų jį pas brolį, kuris sėdi kitoje kameroje. Pareigūnai šio pageidavimo taip pat neįvykdė.

Tada abu sulaikytieji vienkartiniais skutimosi peiliukais susižalojo rankas. Jiems buvo suteikta medicinos pagalba ir jie vėl grąžinti į kameras.

"Norėjo diktuoti neteisėtus savo norus, bet tvarka yra ir areštuotieji negali vadovauti pareigūnams", - sakė G.Pištikas.

Komisariate dėl šio incidento pradėtas tarnybinis patikrinimas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.