aA
Bulgarijos policija per reidą netoli sostinės Sofijos išvadavo įkaitu laikytą Didžiosios Britanijos pilietį ir nukovė vieną iš trijų pagrobėjų, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Pasak jų, specialiosios policijos pajėgos vėlai antradienį šturmavo atokiame kaime esantį pastatą, kuriame pagrobėjai laikė graikų kilmės Didžiosios Britanijos pilietį Phaną Christou (Faną Christą). Už jį pagrobėjai prašė 44 tūkst. svarų (224 tūkst. litų) išpirkos.

"Surengėme reidą į slėptuvę, nes tai buvo vienintelis būdas išgelbėti įkaitą. Turėjome pagrindo tikėti, kad pagrobėjai jį nužudys", - sakė policijos padalinio kovai su organizuotu nusikalstamumu vadovas Vanijus Tanovas.

Policijos teigimu, Ph.Christou, kuris pagrobėjų nelaisvėje išbuvo keturias dienas, buvo nuvežtas į ligoninę prastos fizinės ir psichologinės būklės. Ph.Christou į Bulgariją, kuri 2007 metais tikisi įstoti į Europos Sąjungą, atvyko gruodžio 15 dieną, norėdamas šioje šalyje įsigyti nekilnojamojo turto.

Oro uoste jį pasitiko iranietis, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo vienas iš pagrobėjų. Likę du pagrobėjai yra teisėsaugai žinomi bulgarai.

Per policijos reidą vienas iš pagrobėjų bulgarų paleido ugnį ir buvo nukautas vieninteliu šūviu. Kiti du pagrobėjai buvo suimti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.