aA
Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius pasirašė tarnybinio patikrinimo išvadą. Tarnybinis patikrinimas buvo atliktas dėl dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijoje „Tamsoje – kraupi akistata su policininkais“ pateiktų teiginių, teigiama Policijos departamento pranešime spaudai.
mokslas, tyrimas
© Corbis
Per tarnybinį patikrinimą buvo nustatyta, kad sutuoktinių A. ir N. Bartkų teiginiai, kad policijos pareigūnai liepė nėščiai, kambarinėmis šlepetėmis avinčiai moteriai eiti į už 1,5 km esančius namus ir atnešti reikiamus dokumentus, įvertinti kritiškai, kaip neatitinkantys nustatytoms faktinėms aplinkybėms.

Tarnybinis patikrinimas dalyje dėl pareigūnų galimo smurto prieš A. ir N. Bartkus panaudojimo, vadovaujantis Vidaus reikalų ministro įsakymu patvirtinta Tarnybinių patikrinimų atlikimo bei tarnybinių nuobaudų skyrimo ir panaikinimo tvarka, sustabdytas iki sprendimo Ukmergės rajono apylinkės prokuratūroje priėmimo ar teisminio nagrinėjimo proceso pabaigos.

Taip pat nustatyta, kad Ukmergės rajono policijos komisariato viešosios policijos Patrulių būrio patruliai E. Čekanauskas, R. Markevičius ir Prevencijos poskyrio tyrėjas A. Ašakėnas, neinformuodami Ukmergės komisariato budėtojo apie nestojusį automobilį bei įvykdytą eismo įvykį, neįformindami N. Bartkaus padarytų pažeidimų nustatyta tvarka, neįregistruodami jo girtumo tikrinimo rezultatų, pažeidė Policijos patrulių veiklos instrukcijos reikalavimus.

Šie pareigūnai savo pareigas atliko netinkamai, pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus, tuo padarydami tarnybinius nusižengimus. Todėl Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas įpareigotas skirti minėtiems pareigūnams tarnybines nuobaudas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.