aA
Antradienį į Kau­no apy­lin­kės teis­mą gink­luo­ti po­li­ci­nin­kai at­ly­dė­jo ant­ran­kiais su­ra­kin­tą 19-me­tį Eval­dą Petraitį. Vai­ki­nas pri­si­pa­ži­no praė­ju­sį šeš­ta­die­nį Vi­li­jam­po­lės mik­ro­ra­jo­ne suren­gęs kru­vi­nas sker­dy­nes – pei­liu mir­ti­nai su­ža­lo­jęs 69 me­tų Ka­zi­mie­rą Naun­či­ką ir sun­kiai su­žei­dęs me­tais vyres­nę jo žmo­ną Zo­fi­ją.
Antrankiai
Antrankiai
© Corbis
Mo­te­ris gy­do­ma li­go­ni­nė­je, nors jos būk­lė te­bė­ra sun­ki, ta­čiau pa­vo­jus gy­vy­bei neg­re­sia.

Sunkiu nusikaltimu įtariamas kau­nie­tis teis­me pa­sa­ko­jo tą­dien bu­vęs la­bai gir­tas. Ap­te­mus pro­tui jis nu­ka­ko pas su­tuok­ti­nius, nes ži­no­jo, kad šie pre­kiau­ja kont­ra­ban­di­nė­mis ciga­re­tė­mis bei pils­tu­ku.

Tau­ra­gės gat­vė­je gy­ve­nan­čius žmo­nes E.Pet­rai­tis pa­ži­no­jo, jo vai­kys­tė pra­bė­go vos už ke­lių na­mų esan­čio­je Goš­tau­tų gat­ve­lė­je.

Kru­vi­na dra­ma

Kas vy­ko pen­si­nin­kų na­me­ly­je – pa­rei­gū­nai ne­no­ri atsk­leis­ti. Trims mė­ne­siams suim­tas įta­ria­ma­sis teis­mui pa­tei­kė ma­žai ti­kė­ti­ną ver­si­ją, ku­ri vis dėl­to tik­ri­na­ma.

Tarp užpuoliko ir pen­si­nin­kų ki­lus konf­lik­tui, ap­gir­tęs jau­nuo­lis grie­bė­si pei­lio. K.Naun­či­kui smog­ta pen­kis kar­tus, mir­ti­nas bu­vo dū­ris į šir­dį. Stam­baus kū­no su­dė­ji­mo Z.Naun­či­kie­nė ban­dė gin­tis nuo pei­liu be­siš­vais­tan­čio žu­di­ko, ta­čiau jė­gos bu­vo ne­ly­gios. Lai­mei, 70-me­tei pa­vy­ko iš­gy­ven­ti.

Po to vyras te­ki­nas pa­si­lei­do iš krau­ju ap­taš­ky­to na­mo. Rad­vi­lų dva­ro gat­vė­je jis iš­me­tė pei­lį, po to tro­lei­bu­su nu­vy­ko iki Kau­no pi­lies. Ten, K.Naun­či­ko tei­gi­mu, jis sus­tab­dęs auto­mo­bi­lį, ku­rio vai­ruo­to­jas pa­ve­žęs iki Pet­ra­šiū­nų.

Vai­ki­nas vė­liau pės­čio­mis pė­di­no į Ama­lių so­do bend­ri­ją, kur kar­tu su su­ža­dė­ti­ne nuo­mo­jo­si da­lį na­mo. Vyras pa­ke­liui at­sik­ra­tė dra­bu­žių, ties ge­le­žin­ke­lio per­va­ža iš­me­tė džem­pe­rį, kel­nes bei la­ki­nius ba­tus ir grį­žo pas nie­ko neį­ta­rian­čią su­ža­dė­ti­nę.

Mer­gi­na ti­ki iš­rink­tuo­ju

„Ekst­ra ži­nioms” pa­vy­ko ras­ti E.Pet­rai­čio su­ža­dė­ti­nę 19-me­tę Auš­rą Ra­si­kai­tę. Kal­bė­da­ma su žur­na­lis­tu mer­gi­na dar ne­ži­no­jo, jog už ke­lių va­lan­dų teis­me jos iš­rink­ta­sis pri­si­pa­žins įvyk­dęs nu­si­kal­ti­mą, už ku­rį gre­sia įka­li­ni­mas iki gy­vos gal­vos.

„Kai iš po­li­ci­jos su­ži­no­jau, kuo Eval­das įta­ria­mas, – ma­ne iš­ti­ko šo­kas. Nie­ka­da ne­bū­čiau pa­gal­vo­ju­si, kad taip ga­li nu­tik­ti”, – tei­gė mer­gi­na.

Bend­ro gy­ve­ni­mo vil­tis su suim­tuo­ju puo­se­lė­ju­si A.Ra­si­kai­tė ti­ki­no šven­tai ti­kin­ti su­ža­dė­ti­nio ne­kal­tu­mu ir nė už ką ne­pa­ti­kė­sian­ti, kad jis ga­lė­jo ši­taip pa­sielg­ti.

„Eval­das ne­pap­ras­tai ge­ras, ra­mus ir pas­lau­gus žmo­gus, ro­man­ti­kas. Net ran­kos prieš ki­tą ne­ga­lė­tų pa­kel­ti, čia tik­rai įvy­ko kaž­koks ne­su­sip­ra­ti­mas, gal jį kas nors „pa­ki­šo”, – svars­tė vyro su­ža­dė­ti­nė.

Su­si­pa­ži­no vai­kys­tė­je

Nes­lėp­da­ma jau­du­lio A.Ra­si­kai­tė „Ekst­ra ži­nioms” pa­sa­ko­jo su Eval­du su­si­pa­ži­nu­si prieš sep­ty­ne­rius me­tus. Iš Anykš­čių ra­jo­no į Kau­ną at­vy­ku­si mer­gai­tė mo­kė­si Vi­li­jam­po­lė­je, o vi­sai ne­to­li kar­tu su mo­ti­na gy­ve­no E.Pet­rai­tis.

„Nuo­lat ma­ty­da­vo­me vie­nas ki­tą, su­si­tik­da­vo­me prie mo­kyk­los, sta­dio­ne. Jau ta­da jau­čiau jam sim­pa­ti­ją, ta­čiau bu­vo ned­rą­su pri­si­pa­žin­ti. Tik da­bar, nuo pa­žin­ties praė­jus sep­ty­ne­riems me­tams, Eval­das man pri­si­pa­ži­no jau­tęs tą pa­tį”, – at­vi­ra­vo A.Ra­si­kai­tė.

Le­mia­mas lū­žis dvie­jų jau­nuo­lių san­ty­kiuo­se įvy­ko prieš sep­ty­ne­tą mė­ne­sių. At­si­tik­ti­nai su­si­ti­kę vai­ki­nas su mer­gi­na il­gai vaikš­ti­nė­jo, už­si­mez­gė at­vi­ra kal­ba apie tar­pu­sa­vio jaus­mus. Po abi­pu­sio pri­si­pa­ži­ni­mo mei­lė­je Auš­ra ir Eval­das spon­ta­niš­kai nusp­ren­dė su­sie­ti atei­tį su vie­nas ki­tu. Net­ru­kus po­ra iš­si­nuo­mo­jo da­lį na­mo Ama­lių so­duo­se, ėmė gy­ven­ti kar­tu.

Do­va­no­da­vo gė­les

Vie­no­je Kau­no ko­le­gi­jų be­si­mo­kan­ti mer­gi­na ir nuo­la­ti­nio dar­bo ne­tu­rin­tis jos iš­rink­ta­sis ver­tė­si ga­na sun­kiai. Ta­čiau nuo­la­ti­niai nep­ri­tek­liai neuž­go­žė ro­man­tiš­kų jaus­mų.

Kai tik gau­da­vo at­ly­gi­ni­mą už at­si­tik­ti­nį už­dar­bį, vai­ki­nas sa­vo drau­gei pirk­da­vo ro­žių, na­mo par­neš­da­vo mie­lų nie­ku­čių.

„Jis ma­ne nuo­lat pa­ly­dė­da­vo į pas­kai­tas, o joms pa­si­bai­gus pa­si­tik­da­vo. Kiek­vie­ną die­ną po raš­te­lį su mei­lės eilė­mis pa­ra­šy­da­vo, vis kar­to­da­vo, jog la­bai lau­kia mo­men­to, kai vėl bū­si­me kar­tu. Aš taip pat ne­kant­riai lauk­da­vau, kad tik grei­čiau pas­kai­tos pa­si­baig­tų, ne­kant­rau­da­vau bū­ti su Eval­du”, – „Ekst­ra ži­nioms” pa­sa­ko­jo mer­gi­na.

Prieš ke­lis mė­ne­sius jau­nuo­liai nu­ta­rė su­si­tuok­ti, Auš­ra apie sa­vo pa­si­rin­ki­mą pa­kal­bė­jo su tė­vais, ga­vo jų pa­lai­mi­ni­mą.

Prieš tai ji kar­tu su Eval­du vie­šė­jo pas jos tė­vus kai­me. Anot mer­gi­nos, jos drau­gams tė­vams pa­li­kęs kuo ge­riau­sią įs­pū­dį.

„Pla­na­vo­me su­si­tuok­ti va­sa­rą, kai bus šil­ta. Eval­das iki Ka­lė­dų man ža­dė­jo nu­pirk­ti su­ža­dė­tu­vių žie­dą”, – liūd­nai at­si­du­so mer­gi­na.

Lem­tin­gos iš­ger­tu­vės

19-me­tė iki šiol pri­si­me­na šeš­ta­die­nio va­ka­rą, kai jos iš­rink­ta­sis iš­gė­rė ne­ma­žai al­ko­ho­lio.

Mer­gi­na ti­ki­no ne­to­le­ra­vu­si su­ža­dė­ti­nio gir­ta­vi­mo, o šis iš di­de­lės mei­lės bu­vo pa­ža­dė­jęs ne­be­ger­ti nė la­šo.

„Pas mus į Ama­lius at­va­žia­vo Eval­do ma­ma ir jis šiek tiek iš­gė­rė. Dar pap­rie­kaiš­ta­vau, o jis ma­nęs at­sip­ra­šė. Iš na­mų Eval­das bu­vo išė­jęs vos pus­va­lan­džiui, – neį­si­vaiz­duo­ju, kaip ga­li­ma per to­kį trum­pą lai­ką nu­si­gau­ti iki Vi­li­jam­po­lės ir grįž­ti at­gal?

Kai jis grį­žo, ne­ma­čiau nei su­si­jau­di­ni­mo, nei krau­jo ant jo dra­bu­žių”, – ti­ki­no mer­gi­na. Iš pa­žiū­ros nep­rie­kaiš­tin­gai ro­man­tiš­ką po­ros gy­ve­ni­mą su­jau­kė anks­tų pir­ma­die­nio ry­tą į du­ris pa­si­bel­dę kri­mi­na­lis­tai. Jie E.Pet­rai­čiui už­dė­jo ant­ran­kius ir iš­si­ve­žė. Tą pa­čią die­ną jam bu­vo pa­reikš­ti įta­ri­mai sun­kiu nu­si­kal­ti­mu.

„Ti­kiu, kad Eval­das ne­kal­tas, jis ne­ga­lė­jo to pa­da­ry­ti. Vien dėl mei­lės man, dėl bend­ro gy­ve­ni­mo ne­bū­tų tam ry­žę­sis”, – siel­var­ta­vo žu­di­ko su­ža­dė­ti­nė.

Kau­no po­li­ci­ja pra­šo vi­suo­me­nės pa­gal­bos. Spruk­da­mas žu­di­kas Rad­vi­lų dva­ro gat­vė­je iš­me­tė pei­lį, o Pet­ra­šiū­nuo­se, prie Ama­lių ge­le­žin­ke­lio per­va­žos, at­sik­ra­tė dra­bu­žių ir ba­tų. Ra­du­sius šiuos daik­tus pra­šo­me skam­bin­ti te­le­fo­nais Kau­ne (8-37) 30 36 07 ar­ba (8-37) 30 30 38.

"Ekstra žinios"