aA
Darbo partijos (DP) lyderio Viktoro Uspaskicho kalbas, esą Seimo Antikorupcijos komisijai vadovauti galėtų socialliberalė Nijolė Steiblienė, pati parlamentarė vertina kaip bandymą pasinaudoti jos vardu.
Nijolė Steiblienė
Nijolė Steiblienė
© DELFI (D.Augūnaitės nuotr.)
"Tai yra absoliuti nesąmonė, V.Uspaskichas sumanė pasinaudoti mano, kaip buvusios Antikorupcijos komisijos vadovės, vardu, kad iš šio posto būtų lengviau pašalinti P.Bagušką", - antradienį BNS sakė N.Steiblienė.

DP tarybai nutarus pašalinti partijos "opozicijos" flangui atstovaujantį Petrą Bagušką, V.Uspaskichas prakalbo ir apie galimas kandidatūras į parlamentinės Antikorupcijos komisijos pirmininko postą.

V.Uspaskichas žiniasklaidai yra pareiškęs, jog P.Bagušką komisijos pirmininko poste galėtų pakeisti praėjusią Seimo kadenciją jai vadovavusi socialliberalė N.Steiblienė.

Pasak N.Steiblienės, tokia "rokiruotė" būtų neįmanoma - socialliberalai, mažiausia valdančiųjų frakcija Seime, yra maksimaliai išnaudojusi galimas kvotas.

"Tai yra absoliuti nesąmonė, jokių kandidatūrų nėra, Antikorupcijos komisijos vadovo kvota priklauso Darbo partijai, socialliberalai savo kvotas jau yra išnaudoję su perviršiu", - sakė N.Steiblienė.

11 iš 141 vietų parlamente turintiems socialliberalams priklauso nemažai įtakingų postų - jų lyderis Artūras Paulauskas vadovauja parlamentui, socialliberalai pirmininkauja Audito bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetams, NATO reikalų komisijai.

Socialliberalai turi dar vieną versiją, kodėl V.Uspaskichas paskelbė pasiruošęs jiems perleisti partijos turimą Antikorupcijos komisijos vadovo postą - esą taip siekė paerzinti koalicijos partnerius socialdemokratus.

Pastaruoju metu socialdemokratų ir "darbiečių" santykiai ne per geriausi - viešai demonstruojama valdančiosios koalicijos partnerių vienybė veikiau tariama.

Nemažai kritikos Darbo partijos atžvilgiu buvo išsakyta praėjusį savaitgalį vykusiame socialdemokratų tarybos posėdyje.

Pasak spaudos, socdemus pradėjo erzinti po Lietuvą keliaujančio V.Uspaskicho sąmojai socialdemokratų lyderio, premjero Algirdo Brazausko adresu.

Kelionę per Lietuvą pradėjęs DP lyderis, pats jokio valstybės posto neužimantis, susitikimuose su žmonėmis viešai šaiposi iš aukščiausiųjų šalies asmenų - prezidento Valdo Adamkaus bei premjero A.Brazausko.

DP lyderio pašaipų neapsikentę socdemai pradėjo kelti klausimą ir apie tolimesnio bendradarbiavimo su "darbiečiais" perspektyvas.

"Tie, kurie dar turėjo iliuzijų dėl Darbo partijos, pamatė tikrąjį jos veidą", - šeštadienį socdemų taryboje kalbėjo Seimo narys Algirdas Paleckis.

Pasak dienraščio "Lietuvos žinios", jis siūlė pagalvoti, ar verta likti koalicijoje su DP. "Jei Darbo partija tęs savo dviveidę politiką, siūlyčiau svarstyti visus įmanomus variantus", - sakė A.Paleckis.

"Darbiečių" galimų partnerių savivaldybėse per 2007 metų rinkimus socdemų sąraše nėra.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.