aA
Kaune antradienį Laisvės alėjoje pradėjo veikti labdaros valgykla socialiai remtiniems žmonėms, kurioje nemokamai galės pietauti mažas pajamas turintys vieniši gyventojai, skurdžiai gyvenantys sporto veteranai, menininkai.
Alkani, maistas, valgykla
Alkani, maistas, valgykla
© Corbis/Scanpix
Kaip BNS sakė savo labdaros fondą ir valgyklą įsteigęs verslininkas Tautvydas Barštys, į šią valgyklą nebus įleidžiami benamiai ir asocialūs žmones.

"Pagal savivaldybės sudarytą sąrašą ir maitinimo talonus turintys žmones gaus sriubos, šaltus, karštus patiekalus, taip pat ir desertą", - teigė verslininkas.

Pasak jo, jau yra nemažai verslininkų, įmonių, kurios sutinka aukoti maisto produktus valgyklai.

Kauno savivaldybės Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus sakė, kad sudarytas maždaug 200 socialiai remtinų miesto gyventojų sąrašas, o talonus į valgyklą jie gali atsiimti seniūnijose.

Talonai daugiausia skiriami 200 - 400 litų pensijas gaunantys vieniši, jokios kitos paramos neturintys gyventojai.

Su vienu talonu žmogus galės pietauti mėnesį laiko. "Dar kreipsimės į kūrybines ir sporto organizacijas, kad ši informacija pasiektų sporto veteranus, menininkus", - G.Jankus.

Buvusios kavinės patalpose, kurios priklauso T.Barščiui, vienu metu pamaitinama 100 žmonių. Valgykla pietus ruoš du kartus per dieną, todėl iš viso čia galės apsilankyti daugiau kaip 200 žmonių.

Tai pirma tokia labdaros valgykla Kaune. Panaši Partizanų gatvėje esanti "Carito" Sriubos valgykla skirta skurdžiausiai gyvenantiems žmonėms - benamiams arba labai mažas pajamas turintiems asmenims.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.