aA
Žemės sklypo savininkui raštu neuždraudus medžioti jam priklausančiame sklype, bus laikoma, kad jis neprieštarauja, kad jam priklausančioje žemėje būtų medžiojama.
medžioklė, medžioti, šou, šautuvas
© Corbis
Už tai numatančias Medžioklės įstatymo pataisas antradienį balsavo 50 Seimo narių, prieš - 10, o susilaikė 12 parlamentarų.

Žemės sklypų savininkui uždraudus jo žemėje medžioti, tokiuose sklypuose bus galima sumedžioti tik medžioklės metu sužeistą žvėrį

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Rimantas Smetona tokias nuostatas vadino diskriminacinėmis žemės savininkų atžvilgiu.

"Ne žemės savininkas turi rūpintis, jog jo žemėje būtų medžiojama. Prašyti žemės savininko leidimo medžioti jo žemėje turi medžiotojas", - kalbėjo R.Smetona.

Aistringas medžiotojas socialdemokratas Bronius Bradauskas prieštaravo: "Tokių savininkų, kurių žemėje būtų galima medžioti, yra šimtai tūkstančių, jie valdo nedidelius laukų ar miškų plotus, todėl medžiotojai visų jų nepasieks, nes kartais net nežinoma, kur gyvena žemės savininkas".

Seimas taip pat uždraudė medžioklę visuose rezervatuose.

Iki šiol medžioti neleista kapinėse, urbanizuotose teritorijose, valstybiniuose rezervatuose, esančiuose valstybiniuose parkuose ir biosferos rezervatuose ir kitose teritorijose.

Seimo nariai, kurių hobis yra medžioklė, balsuojant nenusišalino ir reikalavo, kad tada nuo balsavimo nusišalintų ir žemės savininkai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.