aA
Afganistano vakaruose, Herato mieste antradienį automobilyje susisprogdinus savižudžiui, buvo sužeisti trys italų taikdariai, pranešė NATO vadovaujamų taikdarių atstovas papulkininkis Riccardo Cristoni.
Išpuolis prieš Tarptautinių saugumo ir pagalbos pajėgų (ISAF) taikdarius surengtas kelyje iš oro uosto į miestą, sakė R.Cristoni. Sprogimas kliudė du ISAF visureigius. "Tris italus sužeidė nuo sprogimo pažirę stiklai", - aiškino jis.

Tuo tarpu talibų atstovas Qari Mohammedas Yousufas pareiškė, jog šį išpuolį surengė talibai. Jis dar paminėjo, kad antradienį išpuolyje žuvęs mirtininkas buvo Mullah Asadullah iš kaimyninės Faraho provincijos.

Kito incidento metu liko sveikas Nuristano provincijos šalies rytuose gubernatorius Taminas Nuristani, nors į jo automobilį pirmadienį buvo paleista apie 20 raketų, sakė gubernatoriaus atstovas. Tiesa, raketos sugriovė keturis namus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.