aA
Indonezijos teismas antradienį pripažino piloto Pollycarpaus Priyanto kaltę dėl garsaus žmogaus teisių gynėjo nužudymo pernai į Amsterdamą skridusiame lėktuve ir paskyrė jam 14 metų kalėjimo bausmę.
Teisėjai nusprendė, kad P.Priyanto yra kaltas dėl aktyvistui Munirui patiekto maisto užnuodijimo arsenu praėjusių metų rugsėjį į Amsterdamą per Singapūrą skridusiame "Garuda Indonesia" lėktuve.

"Atsakovo Pollycarpus Priyanto kaltė dalyvavus (įvykdant) tyčinę žmogžudystę ir falsifikuojant dokumentus įrodyta be pagrįstų abejonių", - sakė pirmininkaujantis teisėjas Cicutas Sutiarso.

Pasak teisėjų, esama įrodymų, kad rengdamasis šiai žmogžudystei pilotas dažnai skambindavo kitam asmeniui, kurio tapatybė dar nenustatyta.

P.Priyanto teigia tapęs atpirkimo ožiu. "Atmetu visus kaltinimus ir nuosprendį. Aš to nepadariau, - sakė jis teisėjams perskaičius verdiktą. - Esu atpirkimo ožys".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.