aA
Pretenzijas dėl Kuršių marių užteršimo fekalijomis bendrovei "Klaipėdos vanduo" aplinkosaugininkai ruošiasi pareikšti jau šią savaitę. Dalis gamtai padarytos žalos jau suskaičiuota.
Litai, pinigai, finansai, banknotai, 50 Lt
Litai
© DELFI
Anot Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūros vedėjo Romualdo Dužino, fekalijomis užteršus Smeltės upelį gamtai padaryta žala siekia 7600 lt.

Aplinkosaugininkų teigimu, bendrovei teks atlyginti ir žalą, padarytą gamtai fekalijomis užteršus Kuršių marias. Bendrovei „Klaipėdos vanduo“ už 13 tūkstančių kubinių metrų teršalų, išleistų į marias, gali būti pareikšta kelių šimtų tūkstančių litų pretenzija.

Dėl Kuršių marių užteršimo fekalijomis jau nubaustas bendrovės "Klaipėdos vanduo" darbuotojas, atsakingas už uostamiesčio nuotekų vamzdyno priežiūrą. Jam skirta 300 litų bauda.

Ekologinė nelaimė Klaipėdoje įvyko prieš pora savaičių - trūkus pagrindinei uostamiesčio nuotekų linijai, į Kuršių marias ištekėjo tūkstančiai kubinių metrų teršalų. Nors pagal galiojančią tvarką bendrovė „ Klaipėdos vanduo“ tokios avarijos metu nevalytas nuotekas į marias galėjo leisti 8 valandas, tačiau avarijos likvidavimo darbai užtruko ir teršalai į marias tekėjo kone parą.

Radijo stoties