aA
Antradienį lordas Džefris Arčeris (Jeffrey Archer), milijonierius rašytojas, britų konservatorių partijos numylėtinis stojo prieš teismą, kur jam teks atsakyti į penkis kaltinimus, susijusius su 1987 metų šmeižto byla.
60-metis Dž.Arčeris (Jeffrey Archer) teisme tik patvirtino savo pavardę ir adresą ir buvo iki lapkričio vidurio paleistas už užstatą.

Buvęs konservatorių partijos pirmininko pavaduotojas Dž.Arčeris (Jeffrey Archer) kaltinamas melagingu liudijimu ir kitais įstatymų pažeidimais. Jie susiję su Dž.Arčerio (Jeffrey Archer) šmeižto byla prieš "Daily Star" laikraštį. Šioje byloje Dž.Arčeriui (Jeffrey Archer) buvo priteista 500 tūkst. svarų (730 tūkst. dolerių), mat lordas neigė laikraščio pranešimą apie savo santykius su prostitute.

Pernai Dž.Arčerio (Jeffrey Archer) draugas Tedas Francis (Ted Francis) pareiškė, jog rašytojas prašė jo teisme pameluoti dėl alibi ir taip apsaugoti nuo nešlovės.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.