aA
Penktadienį vakare Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje siautėjo, manoma, baltosios karštinės apimtas pacientas. Jis nusiaubė bei užtvindė I veido ir žandikaulių chirurgijos skyrių, sužalojo gydytoją ir, pakeliui viską daužydamas, pabėgo iš ligoninės, rašo dienraštis "Respublika".
Sveikatos apsauga, medicina, gydymas, ligoninė
Sveikatos apsauga, medicina, gydymas, ligoninė
© DELFI
Gatvėje jį sučiupo policija ir nuvežė į psichiatrijos ligoninę. 36 metų bedarbis iš Švenčionių rajono Degutiškių kaimo į Žalgirio kliniką ketvirtadienį buvo paguldytas dėl sulaužyto apatinio žandikaulio.

Paciento medikams teigė, jog susižalojo paslydęs ir parkritęs. Maždaug po paros, praleistos ligoninėje, vyrą, medikų manymu, ištiko alkoholinė abstinencija, rašoma dienraštyje.

Penktadienį vakare jam prasidėjo haliucinacijos: seselėms vyras pareiškė, kad jo palata pilna vandens ir ėmė užuosti dūmus. Apie 20 valandą ligonis puolė gesinti įsivaizduojamą gaisrą - skyriaus koridoriuje įjungė priešgaisrinę žarną ir ėmė lieti vandenį.

Jis nukreipė čiurkšlę į chirurgą Julių Spruogį, o jam priartėjus trenkė metaliniu žarnos antgaliu per galvą. Chirurgui praskelta kaukolė, rašoma "Respublikoje".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.