aA
Kal­va­ri­jos po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams šeš­ta­die­nio nak­tis bu­vo ku­pi­na ne­ti­kė­tu­mų. Is­to­ri­ja pra­si­dė­jo, kai į ko­mi­sa­ria­tą at­bė­go du iš­si­gan­dę 29 ir 32 me­tų Len­ki­jos pi­lie­čiai. Už­sie­nie­čiai tvir­ti­no, jog juos ne­to­li Kal­va­ri­jos už­puo­lė ir auto­mo­bi­liu BMW per­se­kio­jo ban­di­tai.
vairuoti, vairas, automobilis
© Corbis
Auto­mo­bi­liu „Ford Es­cort” va­žia­vu­siems dviem len­kams pa­vy­ko pasp­ruk­ti, o jų drau­gas li­ko ne­to­li ko­mi­sa­ria­to. Ta­čiau į įvy­kio vie­tą at­vy­ku­siems pa­rei­gū­nams nei len­ko, nei auto­mo­bi­lio „Ford Es­cort” ras­ti ne­pa­vy­ko.

Į po­li­ci­ją krei­pę­si len­kai nes­lėpė, jog į Lie­tu­vą bu­vo at­vy­kę kont­ra­ban­di­nių ci­ga­re­čių. Įsi­gi­ję be­maž pu­sant­ro šim­to pa­ke­lių rū­ka­lų len­kai pa­su­ko į Kal­va­ri­jos prie­mies­tį.

Vy­rai ke­ti­no sa­vo auto­mo­bi­ly­je išs­laps­ty­ti ci­ga­re­tes.

Mer­gi­nos pa­sis­kun­dė drau­gams

Ne­to­li triū­sian­čių len­kų tuo me­tu stab­te­lė­jo leng­va­sis auto­mo­bi­lis BMW. Iš jo iš­li­po dvi 15 ir 16 me­tų mer­gi­nos. Iš gim­ta­die­nio na­mo ve­ža­mos ne­pil­na­me­tės ke­ti­no ša­li­ke­lė­je at­lik­ti gam­ti­nius rei­ka­lus.

Ta­čiau mer­gi­nas smar­kiai iš­gąs­di­no at­si­tik­ti­nai jas ap-š­vie­tę len­kų auto­mo­bi­lio ži­bin­tai. Drau­gės pa­ma­nė, jog jas kaž­kas per­se­kio­ja ir no­ri nusk­riaus­ti.

Į auto­mo­bi­lį, ku­rį vai­ra­vo neu­ni­for­muo­tas Kau­no vie­šo­sios po­li­ci­jos 22 me­tų pat­ru­lis, grį­žu­sios mer­gi­nos sa­vo drau­gams pa­sis­kun­dė, jog jas ne­va gąs­di­no ne­pa­žįs­ta­mi vy­rai.

Pat­ru­lis bei ki­ti jo ma­ši­no­je bu­vę vai­ki­nai nusp­ren­dė pa­mo­ky­ti įžū­lius vy­rus ir nu­si­vi­jo jų auto­mo­bi­lį. Len­kai jau anks­čiau bu­vo pas­te­bė­ję BMW. Už­sie­nie­čiai bu­vo įsi­ti­ki­nę, jog juos se­ka ban­di­tai, su­ži­no­ję apie kont­ra­ban­di­nes ci­ga­re­tes.

Pat­ru­lis pri­si­pa­ži­no nu­si­žen­gęs

Kal­va­ri­jos prie­mies­ty­je pra­si­dė­jo gau­dy­nės. Kau­nie­čio auto­mo­bi­lis užb­lo­ka­vo len­kams ke­lią. Du už­sie­nie­čiai spru­ko iš „Ford Es­cort”, pa­li­kę ja­me te­le­fo­nus, do­ku­men­tus bei kont­ra­ban­di­nes ci­ga­re­tes.

Bėg­da­mi vy­rai spė­jo pa­ma­ty­ti, jog jų drau­gas ropš­tė­si iš ma­ši­nos, ta­čiau jo ne­be­lau­kė ir nu­dū­mė tie­siai į po­li­ci­ją.

Mir­ti­nai iš­si­gan­du­sių len­kų pa­sa­ko­ji­mą išk­lau­sę pa­rei­gū­nai ma­nė, jog jiems teks tir­ti žmo­gaus pag­ro­bi­mą.

Kri­mi­na­lis­tai ėmė ieš­ko­ti „Ford Es­cort”, jį per­se­kio­ju­sio BMW ir pas­lap­tin­gai din­gu­sio len­ko.

Po in­ten­sy­vių paieš­kų į po­li­ci­jos aki­ra­tį pak­liu­vo ko­le­gos iš Kau­no vai­ruo­ja­mas BMW 525. Šis ne­no­ro­mis pri­si­pa­ži­no, jog nak­tį ke­ly­je per­se­kio­jo „Ford Es­cort”. Prie BMW 525 vai­ro sė­dė­jęs pat­ru­lis tei­gė, jog tai te­bu­vęs kerš­tas už pa­ne­lių gąs­di­ni­mą.

Kal­va­ri­jos kri­mi­na­lis­tai, ieš­ko­da­mi pra­din­gu­sio len­ko, krei­pė­si pa­gal­bos į Lie­tu­vos ir Len­ki­jos pa­sie­nie­čius.

Net­ru­kus kai­my­ni­nės vals­ty­bės pa­rei­gū­nai pra­ne­šė, kad pra­din­gė­lis grį­žo na­mo į kai­mą prie pat Lie­tu­vos ir Len­ki­jos sie­nos, bet auto­mo­bi­lio „Ford Es­cort” ras­ti ne­pa­vy­ko.

Su­si­rin­ko daik­tus ir su­de­gi­no

Įbau­gin­tas len­kas maž­daug 20 ki­lo­met­rų na­mo nu­žings­nia­vo per ke­lias va­lan­das.

Net­ru­kus Kal­va­ri­jos kri­mi­na­lis­tams pa­vy­ko ras­ti ir „Ford Es­cort”. Su­de­gin­tas len­kų auto­mo­bi­lis riog­so­jo už­mies­ty­je, ato­kio­je vie­to­je.

Pa­rei­gū­nams pa­vy­ko su­čiup­ti du de­vy­nio­lik­me­čius bei 24 me­tų jau­nuo­lį, ku­rie pri­si­pa­ži­no šeš­ta­die­nio nak­tį ant til­to ap­ti­kę len­kų auto­mo­bi­lį iš­dau­žy­tais lan­gais. Be­je, juos iš­kū­lė ant pasp­ru­ku­sių ta­ria­mų gąs­din­to­jų įpy­ku­sios mer­gi­nos.

Tri­ju­lė, pa­ma­čiu­si, jog pa­lik­ta­me auto­mo­bi­ly­je yra rak­tai, nu­va­žia­vo į už­mies­tį.

Iš ma­ši­nos jie su­si­rin­ko te­le­fo­nus, ci­ga­re­tes, išp­lė­šė du­jų įran­gą. Po to „Ford Es­cort” va­gys pa­de­gė.

"Ekstra žinios"