aA
Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas George'as W.Bushas sekmadienio vakarą kreipėsi į amerikiečius, prašydamas jų turėti kantrybės ir neprarasti vilties, jog padėtis Irake gerėja, pripažindamas, jog ne viskas vyksta sklandžiai, bet pabrėždamas, jog padaryta daug pažangos.
G.W.Bushas
G.W.Bushas
© Reuters/Scanpix
Pasak G.W.Busho, Amerikos kariai turi grįžti namo ne kai to pareikalaus Vašingtono politikai, o kai irakiečių bus pasiruošę patys laiduoti savo šalies saugumą.

G.W.Bushas priminė, jog daugelio šalių žvalgai manė, kad Saddamas Husseinas turi masinio naikinimo ginklų. Nors po karo jų nerasta, JAV prezidento teigimu, S.Husseiną nuversti visvien buvo teisingas sprendimas.

Neabejotina, kad jis tų ginklų siekė, o šiandien Artimuosiuose Rytuose – vienu mažiau diktatorių, terorizuojančių savo žmones ir remiančių kovingas grupuotes kitose šalyse.

Cituodamas apklausas, liudijančias didėjantį irakiečių optimizmą ir minėdamas pasiekimus kuriant Irako kariuomenę bei naują politinę sistemą, prezidentas pareiškė, jog kritikuoti jo vyriausybės politiką galima, tačiau kritika turėtų būti konstruktyvi.

Baigdamas kalbą G.W.Bushas kreipėsi į amerikiečius, kurie su jo nutarimu pradėti karą nesutiko, prašydamas jų visgi paremti dabartines jo pastangas, nes greitas pasitraukimas Amerikos priešus tik padrąsintų, o demokratija ir stabilumas Irake bus naudingi ir Amerikai.

Lietuvos radijas