aA
Politikas bet kokia kaina nori išsaugoti sklypą.
Dėl konservatoriaus, teisę studijuojančio Seimo nario Sigito Kakčio kaltės vakar neįvyko Vilniaus apylinkės pirmojo teismo posėdis.

Teismas turėjo pradėti nagrinėti Vilniaus apskrities viršininko administracijos prašymą pripažinti negaliojančia žemės sklypo pardavimo S.Kakčiui sutartį.

Vilniaus apylinkės pirmojo teismo paštininkai du kartus negalėjo rasti S.Kakčio ir įteikti jam šaukimo į teismą. Konservatorius buvo nurodęs Seimo viešbučio sostinės Gedimino prospekte adresą, bet paštininkai laiškus grąžindavo su užrašu "Nerasta".

Apie posėdžio laiką išvakarėse S.Kakčiui pranešė ir "Lietuvos rytas". Išgirdęs tai, konservatorius atšovė: "Dešimtą valandą prasideda Seimo posėdis".

Devynių arų žemės valdą Vilniaus Antakalnio rajone S.Kaktys įsigijo pažeisdamas įstatymus. 1999 metų pavasarį jo sklypas prestižiniame sostinės rajone buvo įvertintas tik 54 tūkst. litų.

Be to, pažeidžiant įstatymus žemė Pavilnių regioniniame parke Seimo nariui S.Kakčiui buvo parduota ne aukciono tvarka.

S.Kakčio nedalyvavimas posėdyje nebuvo vienintelė priežastis, dėl kurios buvo atidėtas bylos nagrinėjimas.

Ekspertų teigimu, Vilniaus apskrities viršininko administracijos raštas surašytas nevykusiai.

Teisininkams susidaro įspūdis, kad Vilniaus apskrities viršininkas konservatorius Alis Vidūnas sąmoningai bando pralaimėti bylą ir taip leisti neteisėtai įsigytą sklypą išsaugoti savo partijos bendražygiui S.Kakčiui.

Kilus triukšmui dėl mažesne nei rinkos kaina įsigyto sklypo, S.Kaktys neteko valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministro posto, buvo sustabdyti jo, kaip Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių) pirmininko pavaduotojo, įgaliojimai.

A.Vidūno iniciatyva sklypą kitame prestižiniame Vilniaus Žvėryno rajone buvo įsigijęs ir Seimo bei konservatorių partijos pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Kilus triukšmui, žemę V.Landsbergis pardavė už gerokai didesnę kainą negu jį nupirko iš valstybės.

Dėl kainų skirtumo gautus pinigus konservatorių lyderis paskyrė labdarai.

"Lietuvos rytas"