aA
Nacionaldemokratas parlamentaras Rimantas Smetona antradienį pasidžiaugė, jog praėjusią savaitę Danijoje surengtame referendume pralaimėjo Europos Sąjungos (ES) bendros valiutos įvedimo šalininkai.
"Tai Danijos nacionalinės valiutos ir nepriklausomybės šalininkų pergalė", spaudos konferencijoje džiaugėsi R. Smetona. Jis pažymėjo, jog tai "labai rimtas plyšys Europos pamatuose".

"Tai labai rimtas signalas, kad dabar kuriama ES atstovauja ne šių šalių tautų interesams, o yra Europos politikų ir stambiojo kapitalo kūdikis", sakė R. Smetona.

"Jis neturi galimybės ilgai gyventi", pridūrė R. Smetona.

R. Smetona yra nedidelės dešiniosios Lietuvos nacionaldemokratų partijos, kuri priešinasi Lietuvos stojimui į ES, pirmininkas.

Kartu su dar dviem nedidelėmis partijomis - Tautininkų sąjunga ir Lietuvos laisvės lyga - nacionaldemokratai yra sudarę "Tautos fronto" bloką.

Seimo rinkimuose šios trys partijos sudarę neformalią koaliciją ir bendrą Tautininkų sąjungos vardu registruotą kandidatų daugiamandatėje apygardoje sąrašą.

Praėjusį trečiadienį Danijoje įvykusiame referendume, negalutiniais duomenimis, už šalies įstojimą į ES Ekonominę ir pinigų sąjungą bei euro įvedimą balsavo 46,9 proc. danų, prieš - 53,1 procento.

R. Smetonos teigimu, Danijos referendumo rezultatai turės įtakos ne tik Didžiosios Britanijos bei Švedijos piliečių apsisprendimui dėl euro įvedimo, bet taip pat ir Lietuvos stojimui į ES.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.