aA
Kubos lyderis Fidelis Castro pasmerkė "pasibjaurėjimą keliančiai mafijai" priklausančius teisėjus, Sidnėjaus olimpinių žaidynių bokso turnyre "pavogusius" medalius iš kai kurių Kubos boksininkų.
Sveikindamas į Kubą grįžusius olimpiečius, F.Castro suabejojo dėl kai kurių boksininkų netikėtų nesėkmių: "Kai kurie iš jų tikrai pralaimėjo, tačiau likusi medalių dalis buvo pavogta iš mūsų".

Anot F.Castro, boksas vis labiau klimpsta į korupcijos liūną, o kai kurie Sidnėjaus olimpinio turnyro teisėjai buvo nusistatę prieš Kubą, tikėdamiesi nuvainikuoti ją "kaip geriausią pasaulyje boksininkų mėgėjų rengimo mokyklą".

Sportui daug dėmesio skiriantis 74 metų F.Castro apie "teisėjų mafiją" kalbėjo po to, kai Tarptautinė mėgėjų bokso federacija atmetė oficialius Kubos protestus dėl dviejų jos boksininkų pralaimėjimo ketvirtfinaliuose. Kubiečiai teigė, kad jų kovotojai pralaimėjo, nes teisėjai "neteisingai skyrė taškus".

Nors apeliacija buvo atmesta, Kuba, iškovojusiai keturis aukso medalius, komandinėje įskaitoje tapo Sidnėjaus olimpinio bokso turnyro nugalėtoja.

Tiesa, keturi aukso medaliai - vienas prasčiausių Kubos boksininkų pasirodymų olimpiadose per kelis pastaruosius dešimtmečius. Prieš ketverius metus Atlantoje kubiečiai taip pat turėjo tenkintis keturiais aukso medaliais boksininkų varžybose, bet 1992-aisiais Barselonoje susižėrė septynis, o 1980 metais Maskvoje - dešimt bokso čempionų titulų.

Lietuvos rytas