aA
Rusijos raketa "Proton" pirmadienį sėkmingai iškėlė Amerikoje pagamintą televizijos palydovą į orbitą virš Azijos, pranešė Rusijos kosminių skrydžių agentūros atstovai.
Palydovas GE-1A atsiskyrė nuo raketos aukštesniosios pakopos maždaug 8 val. 41 min. Maskvos (6 val. 41 min. Lietuvos) laiku. 3,9 tonos sveriantis palydovas yra skirtas tiesioginėms transliacijoms į gyventojų namus, o ne į televizijos stotis. Jis paleistas skrieti virš Azijos žemės atžvilgiu stacionaria orbita.

Šį palydovą pagamino Merilende įsikūręs "Lockheed Martin" padalinys "Bethesda". Aparatas skirtas televizijos transliacijoms Kinijoje, Indijoje, Filipinuose ir kitose Azijos vietose.

Tai jau trečiasis paleidimas iš Baikonūro skrydžių centro per vieną savaitę. Kiek anksčiau raketos "Zenit" ir "Sojuz" iškėlė į orbitą du Rusijos žvalgybinius palydovus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.