aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį sakė esąs pasirengęs vadovauti Jugoslavijos prezidento Slobodano Miloševičiaus ir jo varžovo Vojislavo Koštunicos deryboms, kuriomis būtų sprendžiama Jugoslavijos rinkimų krizė.
Kremliaus pareiškime tiek S. Miloševičius, tiek V. Koštunica vadinami kandidatais į Jugoslavijos prezidentus antrajame rinkimų rate. Taip pripažįstami pirmojo rato rezultatai, kuriuos Serbijos opozicija laiko suklastotais.

"Kaip Rusijos prezidentas, esu pasirengęs artimiausiomis dienomis Maskvoje priimti abu kandidatus, patekusius į antrąjį (rinkimų) ratą, ir aptarti, kaip rasti išeitį iš dabartinės padėties", sakoma pareiškime.

Tačiau agentūra "Interfax" pacitavo Jugoslavijos ambasadorių ir S. Miloševičiaus brolį Borislavą Miloševičių, sakiusį, kad krizei išspręsti Rusijos tarpininkavimo nereikia.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.