aA
Penktadienį kompanija “Intel” pareiškė, kad atšaukia “Timna” procesorių, skirtų nebrangiems kompiuteriams, projektą. Taip pat dėl nenumatytų kliūčių atidedamas “Pentium 4” procesorių serijos išleidimas.
Pagal kompanijos ataskaitą, planuotas “Pentium 4” procesoriaus pasirodymas vėluos keletą savaičių. Dabar numatoma procesorių liniją išleisti lapkričio gale arba gruodžio pradžioje, nors anksčiau buvo žadama, kad šie procesoriai pasirodys spalio pabaigoje. Tačiau “Intel” nenurodė tikslios “Pentium 4” išleidimo datos, tik pasakė, kad tai įvyks ketvirtame šių metų ketvirtyje.

Analitikai teigė, kad “Timna” projekto atšaukimas ir “Pentium 4” išleidimo atidėjimas parodo “Intel” vykdomųjų darbų viršininko Craigo Barretto pastangas padėti tašką dabartinėms kompanijos klaidoms.

“Timna” procesorius buvo labai išgirtas ir reklamuojamas dėl savo funkcionalumo ir mažos kainos, bet asmeninių kompiuterių gamintojai teigia, kad jie gali sutaupyti tiek pat pinigų, naudodami “Intel Celeron” procesorius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.