aA
Jugoslavijos opozicijos organizuojama blokada ir pilietinio nepaklusnumo kampanija prieš prezidentą Slobodaną Miloševičių pirmadienį prasidėjo vangiai: vos kelios Belgrado priemiesčių gatvės buvo užblokuotos šiukšlių konteineriais.
Pietiniame Bracės Jerkovico ir rytiniame Karaburmos mikrorajonuose tamsios, šlapios nuo lietaus gatvės buvo užblokuotos šiukšlių konteineriais, betoniniais gėlių vazonais ir statybinėmis medžiagomis. Taip pat buvo užblokuotas pagrindinis kelias į vakarinį Zemuno priemiestį.

Tačiau visuomeninis transportas veikė, ir autobusai iš miesto pakraščių jau važiavo, pilni žmonių. Kai kuriose vietose autobusai paprasčiausiai apvažiuodavo kelyje pastatytas kliūtis.

Opozicijos pilietinio nepaklusnumo kampanija buvo surengta vis didėjančio tarptautinio spaudimo S. Miloševičiui metu. JAV valstybės sekretorė Madeleine Albright (Madlena Olbrait) paragino Rusiją panaudoti visą savo įtaką Jugoslavijai.

Vienas opozicijos vadovų, Vukas Obradovičius sekmadienį sakė jog pirmadienį 5 val. visos Serbijos gyvenimas sustos. Pasak jo, bus paralyžiuotos valstybinės įstaigos ir municipalitetai, tačiau ne pačios esmingiausios jų tarnybos.

Sekmadienį vakare S. Miloševičiaus gimtajame Požarevaco mieste tūkstančiai opozicijos rėmėjų išėjo į gatves, skanduodami - "Su juo baigta". Savaitgalį savo gimtajame mieste apsilankė S. Miloševičius su žmona, tarsi norėdami paneigti gandus, jog jiedu išvyko iš šalies.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.