aA
"Ši olimpiada parodė, jog Lietuvos krepšinis toliau klesti. Vieni išeina, kiti ateina ir puikiai pavaduoja savo pirmtakus. Duok Dieve, dar Žydrūnas Ilgauskas atsistos ant kojų, įsilies į rinktinę", - viliasi A.Karnišovas, kuris spalio pabaigoje ir pats jau tikisi galėsiąs pradėti rimčiau darbuotis salėje.
A.Karnišovas teigė ne sykį persukinėjęs bene įspūdingiausių Sidnėjaus turnyre JAV - Lietuvos rungtynių vaizdajuostę, negalėdamas atsižavėti lietuvių žaidimu. Tą dvikovą jis žiūrėjo "kone apsikabinęs televizorių".

Kadangi ispanai varžybas rodė 10 min. vėluodami, įvykius tiesiogiai "Barcelona" legionieriui telefonu iš Vilniaus komentavo tėvas, buvęs krepšininkas Mykolas Karnišovas.

Traumuotas rinktinės senbuvis atkreipė dėmesį į tai, jog Lietuvos komandoje daugėja JAV studentų krepšinio lygos duonos ragavusių žaidėjų. Sidnėjuje jų buvo keturi: Šarūnas Jasikevičius, Darius Songaila, Mindaugas Timinskas, Kęstutis Marčiulionis.

A.Karnišovas pritaria nuomonei, jog aukštam Lietuvos komandos skrydžiui Sidnėjuje nemažai pagelbėjo psichologinės žaidėjų savybės. "Galbūt padėjo net ir tai, kad nebuvo A.Sabonio bei manęs. Ko gero, tai sumažino įtampą, nes be lyderių rinktinei nebuvo keliama itin didelių uždavinių. Jie galėjo žaisti laisviau, ramiau dirbti savo darbą", - svarstė A.Karnišovas.

Krepšininkas neabejoja, jog taip šauniai su iš NBA žvaigždžių sudaryta JAV rinktine sužaistos rungtynės (pusfinalyje amerikiečiams pralaimėta 83:85. - Red.) taps lemtingu lūžiu tolesnėje Lietuvos žaidėjų karjeroje - grįžę į klubus, jie nebebijos grumtis su bet kuriuo varžovu.

"Didžiausias posūkis mano karjeroje įvyko po debiuto Barselonos olimpiadoje, kur buvome susidūrę su pirmąja "Svajonių komanda", NBA superžvaigžde Michaelu Jordanu", - pažymėjo A.Karnišovas.

Lietuvos rytas