aA
Rinkimų kova pasiekė ir Vilniuje įsikūrusią Dievo Apvaizdos, Švč. Jėzaus Širdies parapijos bažnyčią - jos šventoriuje su rinkėjais bendravo Seimo ir Tėvynės sąjungos vicepirmininkė Rasa Juknevičienė.
Parlamentarė "Lietuvos rytui" sakė, kad ją paremti pasisiūlęs etnografinis ansamblis "Ūla" rugsėjo viduryje giedojo Gerosios Vilties gatvėje įsikūrusioje bažnyčioje vykusių mišių metu. Jose dalyvavo ir parlamentarė, dėl Seimo nario mandato besirungianti Lazdynų rinkimų apygardoje.

Baigiantis apeigoms kunigas pasiūlęs visiems susirinkusiems giesmių pasiklausyti ir šalia bažnyčios, šventoriuje. Ten R.Juknevičienė turėjo progos pabendrauti ir su potencialiais jos rinkėjais.

"Aš labai trumpai, tik padėkojau žmonėms, kurie susirinko, pasakiau, kad kandidatuoju jų apygardoje, pasakiau, kad mane remia ne tik Tėvynės sąjunga, bet ir Krikščionių demokratų partija bei politiniai kaliniai. Palinkėjau sėkmės, optimizmo, o paskui atsirado žmonių, kurie norėjo manęs paklausti. Po to įsimaišiau į žmonių būrį, ansamblis dainavo, o mes kalbėjomės", - teigė R.Juknevičienė.

Prieš keletą metų Vyskupų konferencija yra uždraudusi kunigams dalyvauti politikoje ir agitaciją bažnyčiose. Šventorius yra laikomas bažnyčios dalimi.

Lietuvos rytas