aA
Žurnalisto advokatas Henris Reznikas pareiškė, jog gynyba ketina akcentuoti dėmesį į proceso "politinį pobūdį". Jis išsakė nemažai griežtų pastabų apie Rusijos generalinę prokuratūrą, kuri "visokeriopai bando diskredituoti A. Babickį".

Advokato tvirtinimu, jo ginamasis "pusantro mėnesio jautė nuolatinį spaudimą ir buvo persekiojamas".

Tuo tarpu teisėjas Igoris Gončarovas pabrėžė, kad "joks spaudimas" artėjant procesui jam nedaromas ir jis neketina "pranašauti bylos baigties". Tuo pat metu teisėjas neatmetė galimybės, kad "baudžiamoji byla bus nutraukta dėl amnestijos".

Dagestano respublikos prokuratūros priežiūros ir teisėtumo skyriaus viršininkas, valstybės kaltintojas Mahomedovas sakė, kad "Generalinės prokuratūros perduota baudžiamoji byla dėl naudojimosi suklastotais dokumentais turi pakankamai argumentų ir įrodymų". "Kiek jie pagrįsti įvertins teismas, kuris ir paskelbs galutinį sprendimą dėl žurnalisto veiklos", pareiškė kaltintojas.

A. Babickis buvo sulaikytas 2000 metų žiemą Grozne, įtarus jį pagalba čečėnų kovotojams. Žurnalistas buvo laikomas Černokozovo izoliatoriuje, paskui, kaip tvirtina federalinė valdžia, jam pačiam prašant buvo iškeistas į kovotojų nelaisvėje buvusius Rusijos kariškius. Pats A. Babickis mano tuomet pakliuvęs į Rusijos specialiųjų tarnybų rankas.

Praėjus kelioms savaitėms, žurnalistas buvo sulaikytas Machačkaloje su svetimais dokumentais. Apklausus ir iškėlus bylą, A. Babickis buvo pervežtas į Maskvą, kur parašė pasižadėjimą neišvykti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.