aA
Naujoji sąjunga (NS, socialliberalai) sustabdė vieno kandidato į Seimą narystę partijoje, nes pastarasis nuslėpė savo bendradarbiavimą su KGB.
NS pranešime spaudai sakoma, kad Tarpžinybinė komisija prie Valstybės saugumo departamento (VSD) nustatė, kad socialliberalų kandidatas į Seimo narius Egidijus Žičkus slapta bendradarbiavo su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis - valstybės saugumo komitetu prie sovietinės Lietuvos ministrų tarybos.

Apie tai Naujosios sąjungos vadovybę informavo pats E. Žičkus. 50-metis kandidatas balotiruojasi Druskininkų-Lazdijų rinkimų apygardoje, o NS sąraše jis įrašytas 87-as.

Įvertinęs situaciją, NS pirmininkas Artūras Paulauskas sustabdė E. Žičkaus narystę partijoje, nes jis nuslėpė sa vo biografijos faktus.

Seimo rinkimų į statymas nenumato galimybės likus iki rinkimų mažiau kaip 25 dienoms atšaukti kandidatą į Seimą, todėl NS kreipėsi į rinkėjus, informuodama apie susidariusią situaciją, bei siūlo rinkėjams patiems apsispręsti dėl E. Žičkaus kandidatūros.

Pats E.Žičkus turi teisę per 15 dienų kreiptis į teismą ir apskųsti tokį Tarpžinybinės komisijos prie VSD sprendimą.

Jeigu jis to nepadarys, po 15 dienų informacija apie jo praeitį bus paskelbta "Valstybės žiniose". Tada Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) turėtų nedelsiant panaikinti E.Žičkaus registravimą kandidatu.

Jei VSD sprendimas priimtas tik šiomis dienomis, 15 dienų terminas baigsis jau įvykus Seimo rinkimams. Šiuo atveju bendradarbiavimo su KGB faktas būtų nuo rinkėjų nuslėptas.

Pasak Lietuvos spaudos, t eisininkas E.Žičkus turi pulkininko leitenanto laipsnį, yra apdovanotas Sausio 13-osios ir Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių medaliais, vardiniu ginklu. Nuo 1992-ųjų jis vadovavo Lazdijų pasienio užkardai. Vėliau tapo rinktinės vadu ir šias pareigas ėjo iki 1995 metų. Po to patarinėjo Vilniaus apskrities viršininkui, vadovavo Lietuvos žemės ūkio banko inkasavimo tarnybai.

Šiemet E.Žičkus pradėjo dirbti kartu su Naujosios sąjungos pirmininku advokatų kontoroje "A.Paulauskas ir partneriai" advokatu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.