aA
Šiaurės Airijoje padėta apgaulinga bomba trečiadienį, likus vos kelioms valandoms iki karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) vizito, sukėlė aliarmą.
Paketas buvo padėtas šalikelėje netoli Hilsboro, kuris yra už 12 kilometrų į pietus nuo Belfasto. Apie jį buvo gautas įspėjimas telefonu, o po to iškviesti britų bombų nukenksminimo pareigūnai.

Vėliau Karališkosios Olsterio komendantūros atstovė spaudai pranešė, kad tai buvo apgaulė.

Vizito metu karalienė ruošėsi apdovanoti Šiaurės Airijos policijos pajėgas už narsą.

Greitas reagavimas į tariamą pavojų parodė, kaip kruopščiai ruoštasi retam karalienės vizitui į neramią provinciją. Šiaurės Airijoje tebeveikia atskilusios teroristinės respublikonų grupuotės, nors didžiausios airių ginkluotos organizacijos laikosi paliaubų.

Karalienė turėjo atvykti į Hilsboro pilį, esančią į pietus nuo Belfasto. Ji ketino įteikti Olsterio policijai Šv. Jurgio kryžių už pastangas palaikant tvarką per 30 metų trukusią Airijos sukilėlių kovą. Tai aukščiausias Jungtinės Karalystės civilinis apdovanojimas už drąsą.

Kryžius bus įteiktas invalido vežimėlyje sėdinčiam policijos pareigūnui Paului Slaine (Polui Sleinui), kuriam per 1992 metais įvykdytą Airijos respublikonų armijos raketų išpuolį buvo nutrauktos kojos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.