aA
Lietuvos Valstybės saugumo departamentas pareiškė, kad nesidomi politikų biografijomis, ir atsiribojo nuo spaudos rašinių, kuriuos įvertino, kaip mėginimą įtraukti VSD į rinkimų kampaniją.
VSD pareiškimas paskelbtas penktadienį, reaguojant į dienraščio "Lietuvos aidas" rašinį apie buvusio generalinio prokuroro, dabar - socialliberalų partijos lyderio - Artūro Paulausko karjerą.

"Lietuvos aido" rašinyje su nuoroda į "informacijos šaltinius Valstybės saugumo departamente" atkreipiamas dėmesys į A. Paulausko greitą karjerą Lietuvos SSR prokuratūroje.

"Pareiškiame, kad Valstybės saugumo departamentas nesidomi politikų biografijomis ir niekada niekam neteikė jokios informacijos apie A. Paulausko praeitį. Todėl aptariamos publikacijos teiginiai yra prasimanymas, kuriuo stengiamasi VSD įtraukti į rinkiminę kampaniją", rašoma VSD pareiškime.

VSD žada kreiptis į teismą dėl "Lietuvos aido" rašinyje "paskleistų tikrovės neatitinkančių žinių, kurios kompromituoja valstybinę instituciją".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.