aA
Vilniaus apygardos prokuratūra neprašys teismo sankcijos suimti Dainių Skačkauską, bet jis lieka įtariamuoju trijų mažeikiškių - Gedimino Kiesaus, jo sūnaus Valdo ir vairuotojo Alfonso Galmino - pagrobimo byloje.
Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius sakė BNS, kad D. Skačkauskas bus paleistas penktadienį arba šeštadienį.

Dar ketvirtadienį, kalbėdamas apie sulaikytąjį, prokuroras neatmetė galimybės, kad po trumpo sulaikymo įtariamasis bus paleistas į laisvę.

"Yra du variantai - arba mes neturim įrodymų, arba žmogų paleidžiam geranoriškai", BNS sakė prokuroras R. Jancevičius, nenurodydamas įtariamojo paleidimo į laisvę priežasties. Į klausimą, ar D. Skačkauskas po paleidimo lieka įtariamuoju pagrobimo byloje, prokuroras atsakė - "suprantama".

Apie 6 val. trečiadienį Panevėžyje sulaikytas šio miesto gyventojas D. Skačkauskas anksčiau yra teistas už neteisėtą ginklo laikymą.

Dėl Kiesų ir A. Galmino pagrobimo jam kaltinimai nėra pateikti. Įtariamasis buvo tardomas ir penktadienį, apklausos rezultatų pareigūnai nekomentuoja.

Tuo tarpu liepos pradžioje dingusių mažeikiškių likimas nėra žinomas, nors pareigūnai teigia, kad tiriant bylą "smarkiai pasistūmėta".

Pareigūnai mano, kad eina "teisingu keliu", tai rodo kai kurie niunasai, pavyzdžiui ir gynybos pozicija - su "tulpinių" gauja siejamo ir tai pat įtariamojo Kiesų byloje Algimanto Vertelkos advokatas Kęstutis Stungys ketina ginti ir D. Skačkauską.

"Mes kurį laiką gynėmės, dabar perėjome į puolimą", BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas R. Jancevičius.

Iki šiol Kiesų bei A. Galmino pagrobimu oficialiai įtariama Panevėžio "tulpinių" grupuotė. Keturių jos narių - 25 metų Giedriaus Liubarto, 26 metų Egidijaus Bučio, 34 metų Romualdo Čeponio bei 32 metų Audriaus Andrušaičio - iki šiol nesėkmingai ieškoma.

Sulaikytasis D. Skačkauskas yra vieno iš minėtų keturių ieškomų įtariamųjų - R. Čeponio - draugas.

Dabar suimtas tik vienas įtariamasis - su "tulpinių" gauja siejamas 39 metų A. Vertelka, pravarde "Pinčia". Oficialiai jam pareikštas kaltinimas tik dėl neteisėto narkotinių priemonių įsigijimo ir laikymo. Byla jau baigta tirti ir perduota teismui. Kaltinimai dėl mažeikiškių pagrobimo jam nepateikti.

G. Kiesus, jo sūnus ir vairuotojas dingo liepos 6 dieną, pakeliui iš Vilniaus oro uosto į namus Mažeikiuose. Praėjus keturioms dienoms po dingimo, Vilniuje policija rado prabangų G. Kiesaus "Mercedes" visureigį.

45-rių metų G. Kiesus laikomas vienu turtingiausių žmonių Mažeikiuose ir visoje Lietuvoje. Penkerius metus vadovavęs naftos perdirbino gamyklai "Mažeikių nafta", G. Kiesus iš jos generalinio vadovo posto pasitraukė pernai rugpjūtį ir įkūrė savo bendroves, kurios verčiasi įvairia komercine veikla. Iš Kiesų sąskaitos nusikaltėliai pagrobė stambias pinigų sumas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.