aA
Dauguma Lietuvos gyventojų mano, kad žiniasklaida turi didelę, tačiau ne lemiamą įtaką, piliečiams pasirenkant už ką balsuoti per Seimo rinkimus.
Tai rodo apklausa, kurią Lietuvos politikos savaitraščio "Atgimimas" užsakymu atliko Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras "Vilmorus".

Paklausti, kokią įtaką turi žiniasklaida apsisprendimui pasirenkant politiką ar partiją, už kurią balsuos, tik 9,5 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų nurodė, jog tai lemiama įtaka.

Dauguma, 33,7 proc. respondentų teigė manantys, kad žiniasklaida jų apsisprendimui, kurią partiją ar politiką pasirinkti per Seimo rinkimus, turi didelę įtaką.

Kiek mažesnė dalis, 33,1 proc. apklaustųjų teigia, kad žiniasklaida daro nežymią įtaką apsisprendimui prieš rinkimus.

Dar 19,7 proc. respondentų teigia, kad žiniasklaidos pateikiama informacija apie partijas ir politikus neturės jokios įtakos jų pasirinkimui per Seimo rinkimus.

"Vilmorus" atliko 1016 Lietuvos gyventojų apklausą.

Šia apklausa buvo norima išsiaiškinti, kaip visuomenė identifikuoja politines jėgas geopolitiniame kontekste, ir tai, ar, Lietuvos gyventojų manymu, valstybės geopolitinės padėties ypatumai, jai esant Rytų ir Vakarų interesų susikirtimo kryžkelėje, turi įtakos politikos procesams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.